Izaslanstvo Grada Popovače posjetilo Lepoglavu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 06.02.2014. 07:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Grad Lepoglava

Želeći se upoznati s načinom na koji Lepoglava privlači sredstva iz Europske unije, u radnom posjetu Lepoglavi boravilo je izaslanstvo Grada Popovače, na čijem je čelu bila zamjenica gradonačelnika Ana Strilić.  

Izaslanstvo u kojem su uz dogradonačelnicu Strilić bili i Branka Filipović iz udruge mladih E-razum, zatim Roman Rosavec, predsjednik Mjesnog odbora Osekovo i vlč. Nedeljko Pišković, župnik župe svete Ane iz Osekova, primio je zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave Hrvoje Kovač.

Gosti iz Popovače, svjesni bogatog iskustva i uspješnosti Lepoglave u korištenju sredstva iz fondova Europske unije, potražili su u Lepoglavi savjete kako se najbolje pripremiti za dobivanje europskog novca za realizaciju vlastitih projekata. Poseban interes pokazali su pri tom za rad Nezavisne udruge mladih, čiji projekti sad već redovito dobivaju financijsku potporu Europske unije, a čiji put želi slijediti tamošnja udruga mladih E- razum.

U interesu izaslanstva grada Popovače bio je i projekt Turističko-kulturno informativnog centra koji je Lepoglavi donio gotovo milijun eura europske potpore. Centar koji je danas izvorište i središte brojnih aktivnosti na području grada Lepoglave gostima iz Popovče ogledni je primjer onoga u što bi željeli, uz pomoć Europske unije, preurediti staru školsku zgradu u Mjesnoj zajednici Osekovo.

Uz prikupljanje korisnih odgovora i savjeta te postizanja dogovora o budućoj suradnji, izaslanstvo grada Popovače dio je vremena provedenog u Lepoglavi iskoristilo i za posjetu lepoglavskoj župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

Komentari