"Izlazimo svaki vikend, gušt nam je cugati jer se tako rješavamo stresa"

Objavljeno: 21.10.2013. 19:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček / VT

- Izlazimo svaki vikend, cugamo jeftino vino, para za birceve nemamo, ne radimo nikakve nerede i probleme, a ocjene su nam vrlo dobre. Zna se dogoditi da se nacugamo tak da ne znamo za sebe, ali to ne utječe loše na nas ili ocjene u školi – govore simpatični srednjoškolci, sve redom gimnazijalci.

Neki su sportaši, neki glazbenici, a svi redom žele upisati fakultete. Zanima ih fizika, kemija, građevina, kulinarstvo. Svaki izlazak započinje druženjem po parkovima i igralištima bez obzira na vremenske uvjete.

– Najveći je gušt cugati ovak na otvorenome, čak i kad je zima. Starci nam za izlazak daju dvadesetak kuna pa nam dobre duše, naravno starije od nas, kupe vino za osam kuna. Cuga je u bircevima preskupa – govori kroz smijeh dugokosi mladić koji još nije siguran što želi upisati nakon gimnazije. Kasnije možda odu do nekog kafića, ali malo je takvih koji im se sviđaju, ili ih uopće nema.

– Slušamo uglavnom rock, ali ima nekih koji slušaju rap i techno. Cajke nemremo zmisliti, a to je jedino kaj nam se nudi po bircevima. Samo seljačine slušaju te gluposti tak da ni nemamo kam otići – žale se svi redom. Malo dalje od njih sjedi i grupica djevojaka. Vrlo simpatične i pričljive mlade dame sjede na igralištu, cugaju vino i pivo i prema njihovim riječima, rješavaju se stresa.

Što su još mladi Varaždinci rekli o svom opijanju i koje su im alternative, ali i želje, pročitajte u novom broju Varaždinskog tjednika od 21. listopada...

Komentari