Jako nevrijeme s tučom rušilo stupove, štete na vinogradima i preko 100 posto!

Objavljeno: 24.05.2012. 08:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Ilustracija

Jako nevrijeme koje je u srijedu poslijepodne pogodilo Varaždinsku županije uzrokovalo je brojne probleme, pogotovo na području Novog Marofa gdje je pala tuča.

Iz županijskog centra 112 doznajemo da je nevrijeme uzrokovalo manje materijalne štete na području Varaždinskih Toplica, Novog Marofa i Trnovca.

Najdramatičnije je bilo u Presečnom gdje je jaki vjetar srušio telefonski stup na željezničku prugu. U Trnovcu se pak srušilo drvo na cestu, a slična se situacija gotovo dogodila i u Varaždinskim Toplicama.

Pojedine prometnice bile su poplavljene, a bilo je problema i sa nanosima zemlje na cestama.

Na području Novog Marofa pala je pak jaka tuča. Točni podaci o količini i veličini tuče još se prikupljaju i bit će poznati tijekom dana. Doznali smo da su na području sjeverozapadne Hrvatske ispaljene čak 94 protugradne rakete, od čega najmanje 9 na području Novog Marofa.

Prema riječima Dragutina Košćaka, predsjednika Udruge vinogradara i voćara Pinta iz Novog Marofa, jučerašnje nevrijeme pračeno tučom, napravilo je priličnu štetu u vinogradima na području Ključica, Kališća i Ciclja. Štete su također zabilježene na području Madžareva, Presečna i Oštrica.

- Štete nisu na svim mjestima iste, ovisno kako je oblak zahvatio područje. Tako negdje imamo oštećenja i preko 100%, jer će  zbog drastičnog reza na trsu štete biti i naredne dvije godine. Također, zabilježene su štete i na voćkama, a vinogradari i voćari pamtit će ovo polusatno nevrijeme - ističe Košćak.

Komentari