Javite se na javni natječaj za nove pročelnike u Gradu Varaždinu

Objavljeno: 19.03.2012. 15:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Ilustracija

Grad Varaždin raspisao je javni natječaj za imenovanje tri nova pročelnika u gradskoj upravi. Traže se novi pročelnici Upravnih odjela za komunal, gospodarstvo i financije, a zainteresirani svoje prijave moraju poslati do kraja tjedna.

Kandidati za imenovanje na funkciju pročelnika na neodređeno vrijeme moraju imati najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima, organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine, poznavati rad na računalu te imati položen državni stručni ispit.

Ipak, natječajem je ostavljena i mogućnost da kandidat nema položen taj ispit, ali uz obavezu da ga položi u roku od godine dana od prijma u službu.

Na natječaj za komunalnog pročelnika mogu se javiti magistri ili stručni specijalisti građevinske, arhitektonske, pravne ili ekonomske struke, a na natječaj za financijskog pročelnika i pročelnika za gospodarstvo magistri ili stručni specijalisti ekonomske, informatičke ili pravne struke.

Izbor struka koje Grad predlaže za pročelnike je, ako ništa drugo, vrlo zanimljiv. Naime, nije neuobičajeno da jedinice lokalne samouprave i državne institucije javnim natječajem traže kandidate ciljane struke.  No, ono što je zanimljivo u natječaju koji je raspisao Grad, je to da se za imenovanje pročelnika za gospodarstvo i financije „cilja“ i na osobe pravne ili informatičke struke.

Ako je namjera Grada bila pronaći kandidate koji su usko vezani uz ekonomiju kao problematiku kojim se bave upravni odjeli za financije i gospodarstvo, nije jasno zašto se onda „cilja“ na pravnika i informatičara jer te struke nisu usko vezane uz ekonomiju.

U kuloarima su se zato već pojavile priče da Grad javnim natječajem zapravo „cilja“ na dvije određene osobe kojima je već obećano mjesto pročelnika, a koje su magistrirale na Fakultetu organizacije i informatike.

Gradonačelnik Goran Habuš je međutim te priče odbacio istaknuvši da je javni natječaj transparentan proces te da će Grad odabrati najbolje kandidate za te pozicije.

- Kuloarske priče su uvijek kuloarske priče. Mi u ovom trenutku niti ne znamo tko će se sve javiti na natječaj tako da ne znamo ni što očekivati. Kad dobijemo prijave obavit ćemo razgovore s kandidatima i odabrati najbolje osobe za te funkcije - rekao nam je gradonačelnik Habuš.

Svi zainteresirani koji ispunjavaju uvjete pisanu prijavu moraju predati najkasnije do subote, 24. ožujka.

Uz pisanu prijavu, s naznakom za koje radno mjesto se podnosi prijava, kandidati moraju predati i životopis, preslike domovnice, diplome i radne knjižice s osobnim podacima i podacima o radnom stažu, potvrdu o radnom iskustvu, dokaz o poznavanju rada na računalu, uvjerenje nadležnog suda da se protiv njega ne vodi kazneni postupak te preslik svjedodžbe o položenom državnom stručnom ispitu.

Kandidat za pročelnika za gospodarstvo mora također predati i dokaz o poznavanju barem jednog svjetskog stranog jezika.

Kandidati koji ne posjeduju dokaz o poznavanju rada na računalu testirat će se na tu osobnost.

Svi kandidati koji ispunjavaju te formalne uvjete natječaja moći će pristupiti provjeri znanja i sposobnosti putem testiranja i intervjua.

Povjerenstvo za provedbu natječaja utvrdit će listu kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja te objaviti mjesto i vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata na internet stranicama i oglasnoj ploči Grada Varaždina najmanje pet dana prije održavanja provjere.

Javni natječaj za imenovanje novih pročelnika Grada Varaždina možete pogledati OVDJE

Obavijesti i upute kandidatima u postupku imenovanja novih pročelnika možete pak pronaći OVDJE

Komentari