Je li HDZ-ovcima iz Novog Marofa gradonačelnik brojao „zalogaje“?

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 20.09.2012. 13:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Gradski odbor HDZ-a iznenađen je neargumentiranom reakcijom Gradonačelnika Darka Hrenića na priopćenje HDZ-a koje su temeljili na nalazu Državne revizije. Stoga pozivaju Gradonačelnika da potkrijepi svoje optužbe o trošenju na domjenke i proslave za vrijeme dok je HDZ vodio Grad.

Reagiranje HDZ-a donosimo u cijelosti:

Ovakav istup je obmana javnosti i iskrivljena prezentacija odgovornosti i zaduženja, ali i ovlasti pojedinog gradskog poglavara. Gradonačelnik je bio, a i danas jest, osoba odgovorna za raspolaganje gradskim novcem. To nikako ne može biti pojedini gradski poglavar (Siniša Jenkač), a što bi Darko Hrenić  trebao znati  kao član HDZ-ovog Gradskog poglavarstva od 2001. do 2006. Godine.

HDZ i njegovi predstavnici u Gradskom vijeću nisu i ne žele biti zlonamjerni, a niti imaju čudnu želju da se dočepaju vlasti, već imamo odgovornost i obvezu prema građanima biti odgovorna i aktivna oporba Gradskoj vlasti i upozoravati na uočene propuste aktualne vlasti pogotovo ako se temelje na nalazu revizije.

Važno je upozoriti javnost na zamjenike gradonačelnika čije plaće i naknade u bruto iznosu opterećuju grad s 20.000 kn mjesečno (do nedavno čak 30.000 kn mjesečno!), a da ne vidimo njihovo konkretno poslovno djelovanje i rezultate. Na žalost, češće smo upoznati o njihovom djelovanju u lokalnim ugostiteljskim objektima, verbalnim nasrtajima na neistomišljenike,  zaposlenike u upravi, korištenju službenog automobila u privatne svrhe.

Na žalost, gradonačelnik kao Poncije Pilat pere ruke i odgovara da ih ne može kontrolirati. Pitamo se: tko upravlja Gradom ako zamjenici bez ovlasti i kontrole  rade što hoće?

Važno je upozoriti da u Gradskom vijeću i dalje sjede članovi HNS-a s dugovima prema državi i Gradu.

Važno je iskazati zabrinutost zbog podrške gradonačelnika javno-privatnom partnerstvu koje je uništilo Varaždinsku županiju (kao što imamo čuti u medijima). Osim toga, Hrenić je 3 godine u poglavarstvu Varaždinske županije bio zadužen za gospodarstvo i to za razvoj obrtništva i malog poduzetništva.

Na žalost, pod njegovim vodstvom gospodarstvo Novog Marofa ne prosperira već svjedočimo zatvaranju radnih mjesta, industrijska zona zarasta u ambroziju, a novih investitora nema na vidiku.

Od Završja do Sudovca, od Orehovca do Podruta, ne radi se ništa.

Komentari