Jenkač na sastanku s Azrom o Strategiji razvoja Novog Marofa

Objavljeno: 13.04.2015. 08:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Grad Novi Marof

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač proteklog je tjedna obavio razgovore s Varkomom, Elektrom, ŽUC-om, Novokomom oko započetih radova i onih koji će se provoditi, a s Azrom je održan sastanak vezan za Strategiju razvoja Novog Marofa.

Radni tjedan Jenkač je započeo susretom s čelnicima Varkoma d.d. Varaždin s kojima je razgovarao o proširenju vodovoda Orehovec, čija je gradnja trenutačno u tijeku, preuzimanju lokalnog vodovoda Ključ-Oštrice i njegovo kandidiranje na natječaj EU fondova.

Dotakli su se i izgradnje kanalizacije u Grani odnosno kanalskih priključaka koji u ranijim fazama radova nisu bili predviđeni kao i Aglomeracije Novog Marofa koja podrazumijeva i pročistač otpadnih voda koji je potreban, a trenutačno se ne projektira.

S Elektrom se razmatralo proširenje javne rasvjete u Novom Marofu kao i zamjena stare trafostanice u Ključu. Projekt LED rasvjete za Zagorsku i dio Ulice kralja Tomislava zahtijeva prethodni energetski pregled kompletne javne rasvjete za što su potrebna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Puno će se raditi i sa ŽUC-om jer se planira izgradnja pješačkih staza u Grani (po završetku radova na vodovodu i kanalizaciji), na relacijama Oštrice-Podevčevo, Remetinec-škola, izgradnja ugibališta Strmec-Janušica kao i spajanje Remetinca i Novog Marofa što će se pokrenuti u narednih nekoliko godina jer se najprije moraju urediti imovinsko-pravni odnosi. Klizišta na području Kamene Gorice i Makojišća Donjeg nisu bila izostavljena.

Glavna tema sastanka s Azrom bio je završetak izrade dokumenta Strategija razvoja Grada Novog Marofa. Raspravljalo se i o društvenim domovima na području Grada te njihovoj obnovi. Uskoro će se krenuti u izmjeru cesta na području Grada kako bi se mogli pripremiti projekti za natječaje za mjere 7.2. i 7.4. iz Programa ruralnog razvoja za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

S komunalnim poduzećem Novokom d.o.o. gradonačelnik je razmatrao aktualnu problematiku oko nabavke komunalnog vozila, kanti za smeće, razvrstavanju otpada, ali i preseljenja tvrtke u nove poslovne prostore. Gradonačelnika je posjetio i savjetnik ministra Zmajlovića Renato Šarc s kojim je također prošao teme oko sanacije odlagališta „Čret“, kako povećati stopu prikupljanja otpada te općenito gospodarenje otpadom.

Radni je tjedan gradonačelnik u pratnji predsjednika Gradskog vijeća Grada Novog Marofa i komunalnog redara završio posjetom Mjesnom odboru Ključ gdje je zajedno s mještanima razgovarao i dogovarao daljnje aktivnosti na području tog mjesnog odbora.

Komentari