Još jedan međunarodni projekt za lepoglavsku Nezavisnu udrugu mladih

Objavljeno: 13.09.2012. 10:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: lepoglava.net

U razdoblju od 4. do 12. rujna ove godine Nezavisna udruga mladih iz Lepoglava sudjelovala je na još jednom projektu u sklopu programa Youth in Action koji se održavao u slovenskom mjestu Gorenje pri Zrečah nedaleko od Celja, piše lepoglava.net

Ovog puta mlade Lepoglavčane predstavljala je Martina Ferek koja je izmijenila iskustva s vršnjacima iz Španjolske, Češke, Cipra, Ujedinjenog Kraljevstva, Latvije i Slovenije.

Nositelj projekta pod nazivom „Živi bolje“  bio je slovenski Zavod međugeneracijske solidarnosti, a glavna tema je bila promocija zdravih navika i zdravog načina življenja kroz sportske aktivnosti, zdravu prehranu itd.

Većina aktivnosti održavala se u prirodi kako bi se kod mladih podigla svijest o globalnim ekološkim izazovima i klimatskim promjenama te kako bi ih se na taj način potaknulo da razmišljaju i djeluju „zeleno“.

U tu svrhu održano je mnogo radionica, edukacija, sportskih i mnogih drugih aktivnosti. Isto tako projekt je iskorišten kako bi se predstavile i približile kulture među narodima koji su sudjelovali. Organizirane su tako interkulturalne večeri na kojima su sudionici predstavili svoju zemlju kroz multimedijalne prezentacije, tradicionalna jela i pića, nacionalne simbole i mnoge druge stvari.

Ovo je još jedan u nizu međunarodnih projekata Nezavisne udruge mladih koja je u europskim okvirima prepoznata kao pouzdan i dobar partner pa će tako do kraja ove i tijekom sljedeće godine sudjelovati u još nekoliko njih. Neki od njih će se održati i u Lepoglavi tako da će naš grad imati čast ugostiti mlade iz cijele Europe.

Komentari