Josip Golubar službeno predstavljen u RNK Splitu

Objavljeno: 10.01.2012. 13:54

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Foto: www.rnksplit.hr

Josip Golubar novi je igrač RNK Splita. Donedavni igrač NK Varaždina koji je ove sezone bio jedan od ključnih igrača varaždinskog prvoligaša u ponedjeljak je tako predstavljen s još šestoricom novih igrača koji su sletjeli u Park mladeži....

Josip Golubar svoje je prve nogometne korake napravio u Budućnosti iz Vidovca da bi 2001. došao u Varteks, gdje se zadržao juniora.

Prve seniorske minute odigrao je za trećeligaša Nedeljanec da bi kasnije otišao u Austiju, točnije u redove austrijskog niželigaša St. Michaela, dok se godinu kasnije seli u Neuberg.

U ljeto 2008. godine odlazi i u treći austrijski klub, Stegersbach, a  nakon odličnih igara u austrijskom niželigašu, odradio je zimske pripreme u NK Varteksu, te zadovoljio kriterije trenera Dražena Beseka.

U ožujku 2009. godine potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor, u klubu koji je bio i ostao „dječački san“.

Golubar koji je ovu sezonu bio jedan od ključnih igrača varaždinskog prvoligaša zbog opće besparice morao je prekinuti ljubav s Varaždincima, odnosno raskinuti ugovor koji mu je vrijedio do ljeta.

- Sve znaju da je teška financija situacija i najbolje je bilo tražiti neko drugo rješenje. Ljudi iz Splita su bili maksimalno korektni, dogovorili smo se praktički za 10 minuta- istaknuo je Josip Golubar, novi igrač Splićana.

Golubar koji je za Varaždince zabilježio 66 nastupa i postigao pet pogodaka, za Splićane je potpisao na dvije i pol godine s tim da ugovor može raskinuti nakon šest mjeseci.

Dvadesetšestodišnji vezni igrač probat će se nametnuti treneru četvrtoplasirane momčadi HNL-a, Tonćiju Bašiću.

- Trener traži samo red, rad i disciplinu. Konkurencija je velika, ali probat ću se nametnuti kroz treninge- zaključio je Josip Golubar.

Komentari