Jovanović: Ministarstvo podržava buduće regionalno sveučilište

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 10.05.2013. 17:24

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Foto: velv.hr

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u četvrtak je posjetio Varaždinsku županiju, a tom je prilikom obišao osnovne škole u Ludbregu, Velikom Bukovcu, Martijancu i Petrijancu, kao i Veleučilište u Varaždinu.

Tijekom posjeta Veleučilištu u Varaždinu ministar je istaknuo kako se smjer u kojem se Veleučilište razvija, odnosno skori dovršetak integracije VELV-a i Medijskog sveučilišta u jako regionalno sveučilište, u potpunosti uklapa u viziju razvoja Hrvatske u idućim godinama te će ga ministarstvo nastaviti podržati i financirati na isti način kao i do sada.

Osvrnuo se i na nedavno potpisivanje programskih ugovora za iduće trogodišnje razdoblje i istaknuo da će se njihovim provođenjem osigurati kvaliteta rada Veleučilišta, odnosno budućeg sveučilišta, a otvara se mogućnost i za dodatno povećanje sredstava po isteku roka od tri godine na koliko su ugovori potpisani.

Dekan Veleučilišta u Varaždinu i privremeni rektor Medijskog sveučilišta Marin Milković istaknuo je kako je cilj budućeg sveučilišta ponuditi kvalitetne studije, posebno u tehničkom i biomedicinskom području te naglasio kako će se truditi stvoriti sveučilište kojem će cilj biti prije svega kvaliteta, kako u nastavi, tako i u istraživanju, a tek onda kvantiteta koja će doći sama po sebi.

Govoreći o procesu integracije Veleučilišta u Varaždinu i Medijskog sveučilišta istaknuo je kako je taj proces pri kraju i kako se puna integracije očekuje u idućih nekoliko mjeseci, svakako prije početka iduće akademske godine.

Komentari