Jurčec: Jedna smo od najspremnijih policijskih uprava

Objavljeno: 28.09.2012. 11:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Andrej Švoger / VT

- Na pragu ulaska u Europsku uniju, na ovim prostorima djeluje jedna od najboljih i najspremnijih policijskih uprava. Nemamo neriješenih teških kaznenih djela. Digli smo ljestvicu visoko, ne spuštamo je i idemo dalje sa svime što smo zacrtali - rekao je danas na svečanoj akamediji u povodu Dana policije u HNK Varaždin načelnik PU varaždinske Darko Jurčec.

Jurčec je naglasio da je u porastu broj krađa, što je i trend u cijeloj regiji, a i raste i broj skitnji, prosjačenja i tučnjava.

- Što se tiče prometnih nesreća, u osam mjeseci ove godine njihovoj je broj smanjen za oko 30 posto, u odnosu na lani. I dalje ćemo kažnjavati uporne recidiviste koji čine prometne prekršaje - rekao je Jurčec.

Varaždinski gradonačenik Goran Habuš, čestitajući policajcima njihov dan, kazao je kako je Varaždin postao jedan od najsigurnijih gradova u Hrvatskoj, dok je župan Predrag Štromar kazao kako su spomenuti policijski rezultati jamstvo stabilnosti.

Osim akademijom, policajci su Dan policije obilježili i darivanjem krvi, polaganjem cvijeća u spomen sobi i kod spomen panoa PU varaždinske, pokaznom vježbom interventne policije i izložbom policijske opreme na Korzu.

>> FOTO: Pokazna vježba interventnih policajaca na Korzu

Komentari