Jutros su otvorena birališta za drugi krug izbora

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 02.06.2013. 10:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Foto: -

Jutros u 7 sati otvorena su birališta za drugi krug lokalnih izbora u kojima se biraju čelnici za sljedeće četiri godine u četiri grada i četiri općine, a bira se i župan Varaždinske županije.

Za mjesto župana Varaždinske županije građani će u drugom krugu odlučivati između kandidata Predraga Štromara i Anđelka Stričaka, a odlučit će i tko će u Varaždinu zasjesti na gradonačelnikovu fotelju, Goran Habuš ili Marijan Cingula.

Drugi krug izbora održat će se i u Varaždinskim Toplicama, Ludbregu i Novom Marofu, te općinama Cestica, Donja Voća, Klenovnik i Trnovec Bartolovečki.

U Donjoj Voći suočit će se dosadašnji načelnik Krunoslav Jurgec i Antun Mihalinec, dok će se mještani Cestice morati odlučiti između Mirka Korotaja i Stjepana Bistrovića.

U Klenovniku se za načelničku fotelju natječu Martin Oreški i Izidor Gladović, dok će mještani Trnovca Bartolovečkog na današnjim izborima birati između kandidata Zvonimira Šameca i Dalibora Juraka.

Oko 11 sati očekuju se i prvi rezultati o izlaznosti birača, dok se u 19 sati, do kada traje izborna šutnja, zatvaraju sva birališta.

Komentari