Kadeti BK Vindije osvojili dvoranski turnir u Novom Sadu

Objavljeno: 07.02.2011. 08:13

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Prošlog tjedna kadeti Baseball Kluba "Vindija" nastupili su ponovno na dvoranskom turniru u Novom Sadu u organizaciji istoimenog kluba.

Na ovom su turniru nastupili u svakom njegovom izdanju od početka, a glavni trener i jedan od ključnih članova kluba je svoje prve baseball korake počeo upravo u varaždinskom klubu.

Ove godine turnir je bio i najjači, okupivši u svojem petom izdanju osam ekipa iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije, a kadeti varaždinske Vindije su po treći puta bili najbolji, "počistivši" svu konkurenciju pred sobom.

Na turniru je uz kadete BK "Vindija" nastupilo još sedam ekipa, domaćin ekipa BSK "Novi Sad" i BK "Beograd '96" iz Srbije, BC "Redblock" iz Austrije, BSD "Zajčki" i BK "Ježica" iz Slovenije, BK "Zagreb" iz Hrvatske, BC "Tigers" iz Mađarske.

Varaždinci su turnir otvorili odličnom igrom i pobjedama u tri susreta zaredom, protiv BK "Ježica" sa 19:0, BK "Beograd '96" sa 21:5 i BC "Tigers" 16:9, čime su osigurali prvo mjesto u skupini.

U polufinalu su se susreli s ekipom BK "Zagreba", koju su svladali sa 14:10, te tako izborili i peto finale zaredom na ovom turniru ovog puta protiv austrijske ekipe BC "Redlock", koju su svladali sa visokih 25:6 i više nego zasluženo pokazali dominaciju i osvojili turnir po treći puta.

Iz redova BK "Vindija" dolaze i dvojica nekoliko ponajboljih pojedinaca turnira i to Lovro Seglin koji je proglašen najboljim igračem turnir i Ivan Rodeš najbolji obrambeni igrač turnira.

Ovim pobjedama kadeti su nastavili svoj pobjednički niz, te su kao hrvatski prvaci bez izgubljene utakmice iz sezone 2010, dodali i ovih pet utakmica i ponovno dokazali svoju nadmoć nad ostalim ekipama iz regije, čime su izrazito zadovoljni i u upravi kluba, koji još jednom iskazuju kvalitetu vlastite "Vindi Iso-Sport Škole Baseballa".

Komentari