Kako se Lepoglava namjerava razvijati u sljedećim godinama

Objavljeno: 20.09.2012. 10:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: croatia.hr

U prostorijama TKIC-a u Lepoglavi, održan je 1. partnerski odbor na temu „Izrada Gradske razvojne strategije“. Okupljenima su se obratili gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, voditelj Projektno-razvojnog uredaEmil Tkalec te Maja Lehman iz Agencije za razvoj Varaždinske županije (AZRA) koji su predstavili plan Gradske razvojne strategije grada Lepoglave.

Za provođenje strategije koristi se projektni pristup te je tako u posljednje četiri godine prema raznim fondovima (RH, EU) prijavljeno preko 120 projekata.

Fokus je na projektima iz područja komunalne infrastrukure, poput kanalizacije i sustava odvodnje u Lepoglavi te Kamenici i pograničnom području.

Iz područja gospodarstva, planira se izgradnja poduzetničke zone grada lepoglave i Centra izvrsnosti drvne industrije, iz područja kvalitete života glavne su aktivnosti usmjerene na izgradnju Ekomuzeja Lepoglave, Sportskog Grass roots centra i proširenje dječjeg vrtića u Lepoglavi.

Iz područja energetike se posebno ističe plan rekonstrukcije kotlovnice u Gradskoj upravi grada Lepoglave.

Gradska razvojna strategija je temeljni dokument za razvoj gradskog područja u nadolazećem razdoblju, a upravo su partnerski odbori način na koji se svi zainteresirani mogu aktivno uključiti u njezino provođenje.

Komentari