Karate i taekwando odlični za samopouzadnje

Objavljeno: 03.09.2011. 12:23

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Esad Garibović, inžinjer geotehnike po struci i vlasnik crnog pojasa šesti dan, dugogodišnji je trener karate kluba Varaždin. Ovaj dugogodišnji reprezentativac okitio se mnogim medaljama na državnim i europskim prvenstvima, a trener je i Hrvatske kadetske reprezentacije, te je tri puta proglašen najboljim sportašem grada Varaždina.

Članovi karate kluba Varaždin redovito osvajaju medalje na raznim turnirima, a od najtrofejnih mlađih karatista i karatistica izdvojili bi Elu Poljak u juniorskoj,  Elmu i Enesa Garibovića, te Eugena Kanjira i Roberta Fejzuluha u kadetskoj konkurenciji.

Svi navedni su gimnazijalci koji obožavaju karate i svaki dan mukotrpno treniraju za natjecanja.

U subotu se održava Međimurje Open jaki turnir za sve dobne kategorije na kojem uz našu reprezentaciju nastupaju i reprezentacije Austrije, BiH, Mađarske i Slovenije.

- Na ovom je prvenstvu akcenat na kadetskoj reprezentaciji Hrvatske kojoj sam ja osobno trener. Velika je ovo generalna proba za Croatia open koji se odražava za dva tjedna gdje će članovi našeg kluba tražiti put na svjetsko prvenstvo u Maleziji - kazao je trener Garibović.

Paraleno sa karate klubom Esad je trener u Taekwando klubu Varaždin koji je pokrenut na njegovu inicijativu prije nekoliko godina. Klub se može pohvaliti nekoliko  medaljama  sa nekoliko turnira. Počekom prosinca na rasporedu je prvenstvo Hrvatske gdje će se varaždinski taekwando puleni Petra Kozina, Julijana Čoh i Nika Jurčević boriti za medalje.

Karate majstor Garibović u mladim se danima bavio biatlonom. U Varaždinu nema biatlon staza pa je pokrenuo klub čiji se članovi  bave nordijskim trčanjem. Ski klub Varaždin član je hrvatskog saveza, te broji nekoliko članova koji se bave nordijskim trčanjem.

Želite li se priključiti karate klubu Varaždin to možete učiniti na treninzima koji  se održavaju u II. Osnovnoj školi Varaždin , utorkom i četvrtkom od 18 do 19 sati, te na Slobodi ponedjeljkom i i srijedom od 18 do 19 sati.

Upisi su i tijeku za tekwandoo,a upisati se možete u II. OŠ utorkom i četvrtkom od 19 do 20 sati.

- Tekwandoo i karate odlični su sportovi koji izuzetno razvijaju motoričke sposobnosti i kordinaciju djece i odraslih. Djeca se uče disciplini i stječu radne navike. Djeca se druže, idu na mnoga natjecanja i imaju više vjere u sebe - zaključio je trener Esad Gribović.

Komentari