novosti

Novo projekcijsko platno Kina 'Gaj' donosi veliki broj filmova na otvorenom

Objavljeno: 29.10.2022. 07:46

Zadnja izmjena: 29.10.2022. 07:47

Pučkom otvoreno učilište u Varaždinu nabavilo je novi kino projektor vrijedan 400 tisuća kuna čime će se uvelike poboljšati kvaliteta gledanja filmova, rekla je ravnateljica POU Lana Velimirović Vukalović.

Sredstva od 300 tisuća kuna, rekla je Vukalović, dobivena su iz Ministarstva kulture dok je razliku sufinancirao Grad Varaždin.

- Još čekamo novi procesor zvuka, a s obzirom da je tržište takvo kakvo je, odnosno da nedostaju tvroničke komponente, stvari se znaju odužiti. Kino radi punom snagom i želimo dodatno unaprijediti naš rad, a ovo zaista je veliko unaprijeđenje - rekla je Velimirović.

Novo projekcijsko platno

Kako je također istaknula, nabavljeno je i novo projekcijsko kino platno za vanjske projekcije što omogućuje samostalnije djelovanje bez najma skupe opreme te ujedno i veći broj aktivnosti. 

- Mi već godinama pišemo projekte Ministarstvu kulture i ove godine smo prošli s kino projektorom, ali smo osigurali kapitalnu donaciju Grada Varaždina i na taj način smo u potpunosti zaokružili priču o kinu djelatnosti. Za sljedeću godinu već pripremamo niz novih aktivnosti na otvorenom - rekla je Velimirović i dodala kako je cilj kino približiti ljudima koji ga nemaju prilike gledati na velikom platnu.

 

 

Komentari