PRIGODNI PROGRAM

Foto - Kod Lipe prijateljstva obilježena 30. obljetnica osamostaljena Hrvatske i Slovenije

Objavljeno: 30.06.2021. 09:06

Zadnja izmjena: 30.06.2021. 09:06

Jučer je na Šetalištu Vatroslava Jagića, kod Lipe prijateljstva Republike Slovenije i Republike Hrvatske obilježena je 30. obljetnica osamostaljenja Republike Hrvatske i Republike Slovenije.

Za ovu prigodu održan je prigodni glazbeni program te je izrađena nova ploča s natpisom uz Lipu prijateljstva zasađenu 2011. godine kako bi ovaj prijateljski čin sadnje lipe, kao simbola prijateljstva između Republike Hrvatske i Republike Slovenije, bio trajno obilježen. Na području Grada Varaždina djeluje slovenska nacionalna manjina i Slovensko kulturno društvo "Nagelj" Varaždin koje je izrazito aktivno u očuvanju jezika i tradicije slovenskog naroda na području Grada Varaždina i diljem Varaždinske županije.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković istaknuo je kako će Grad Varaždin učiniti sve da zajedništvo između hrvatskog i slovenskog naroda još više ojača, ne samo na području kulture, već i na području gospodarstva čime bi i suradnja između dviju država bila podignuta  na višu razinu od dosadašnje.

Prigodni program je izveden u organizaciji Grada Varaždina, predstavnice slovenske nacionalne manjine Varaždinske županije i saborske zastupnice, gospođe Barbare Antolić Vupora, Slovenske nacionalne manjine Grada Varaždina i Slovenskog kulturnog društva "Nagelj".

Komentari