Korizmeni susreti u Godini vjere u Varaždinskoj biskupiji

Objavljeno: 16.02.2013. 12:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Ilustracija

U prigodi Godine vjere Varaždinska biskupija priređuje pet korizmenih susreta s vjernicima laicima – suradnicima u župnim ekonomskim i pastoralnim vijećima.

Prvi susret, na kojem će se okupiti predstavnici ekonomskih vijeća, održat će se u subotu 16. veljače. Na susret je pozvan po jedan predstavnik župnog ekonomskog vijeća iz 105 župa biskupije.

Iduća tri susreta namijenjena su za predstavnike župnih pastoralnih vijeća, i to u subotu 23. veljače za članove iz župa Đurđevačkog, Koprivničkog, Ludbreškog i Virovskog dekanata; u subotu 2. ožujka za članove iz župa Čakovečkog, Donjomeđimurskog i Gornjomeđimurskog dekanata, te u subotu 9. ožujka za članove iz župa Bednjanskog, Donjovaraždinskog, Gornjovaraždinskog i Varaždinsko-topličkog dekanata. Na susret su pozvana 3 do 4 člana župnih pastoralnih vijeća. Posljednji susret u subotu 16. ožujka namijenjen je članovima katoličkih laičkih udruga i pokreta te molitvenih zajednica koje djeluju u župi.

Na sve susrete pozvani su i dekani ili neki drugi svećenici iz dekanata.

Svi susreti imaju isti tijek. Počinju u 10 sati predavanjem i razgovorom u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije, Zagrebačka 3 u Varaždinu. Nakon predavanja sudionici će imati prigodu za ispovijed i pripremu za svetu misu.

Misno slavlje proslavit će se u katedrali Uznesenja BDM s početkom u 11.45 sati. Susreti se zaključuju zajedničkim objedom u Svećeničkom domu.

Komentari