Kranjčec nositelj liste HSLS-a za 3. izbornu jedinicu

Objavljeno: 18.04.2011. 11:08

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Dragutin Kranjčec imenovan je nositeljem liste HSLS-a za 3. izbornu jedinicu, te za predsjednika Županijskog vijeća HSLS-a Varaždinske županije.

Varaždinska Županijska Organizacija Hrvatske socijalno - liberalne stranke (HSLS) održala je ove subote Varaždinskim Toplicama Izbornu skupštinu, a nazočni su bili predsjednik stranke Darinko Kosor, bivši predsjednik stranke i jedan od njenih osnivača Dražen Budiša, predsjednik Međimurske Županijske Organizacije Josip Grivec, predstavnik ŽO HDZ-a Anđelko Stričak i predstavnica ŽO HNS-a Goranka Štefanić.

Za predsjednika Županijskog Vijeća HSLS-a ponovno je izabran Dragutin Kranjčec koji se zahvalio članovima Županijske Skupštine i izrazio zadovoljstvo radom i djelovanjem HSLS-a u Varaždinskoj županiji.

- Dragi prijatelji, želim Vam zahvaliti, jer svi mi koji smo ostali nakon nesretnih koalicija, raskola, problema i pritisaka, moramo priznati da nije bilo lako ostati i opstati članom HSLS-a, ali moramo biti ponosni jer HSLS je u našoj županiji postigao visoke demokratske dosege, upravljao kvalitetno i moralno i pokazao onima koji to nisu da ne mogu više biti dio ovog jačeg, snažnijeg, moralno čišćeg i programski kvalitetnijeg HSLS-a. Istaknuo je Dragutin Kranjčec

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor čestitao je svim izabranim kandidatima, te iskoristio priliku da obavijesti članove HSLS-a Varaždinske županije kako je istog dana na Središnjem Vijeću u Zagrebu novoizabrani predsjednik ŽO Dragutin Kranjčec imenovan i nositeljem liste za 3. Izbornu jedinicu koja obuhvaća Varaždinsku, Međimursku i Krapinsko-Zagorsku županiju.

- Parlamentarni izbori će biti najvjerojatnije krajem studenoga. Imamo sedam mjeseci teškog rada i priprema.  Hrvatska socijalno – liberalna stranka uvijek je imala saborskog zastupnika sa ovih prostora i nadamo se da će tako biti i na ovim parlamentarnim izborima.

Osvrnuo se i na presudu hrvatskim generalima u Haagu.

- Stav HSLS-a o presudi isti je kakav je bio i o optužnici. Kao sukrivce u tom postupku u zadnjih 11 godina vidimo djelovanje bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, te pasivnost u djelovanju svih vlada od 2000. do sada. Ta je presuda dokaz da je Haaški sud politički sud te u međunarodnom pravu postoje različiti kriteriji za „velike“ i „male“ narode.

Dražen Budiša izrazio je veliko zadovoljstvo što je opet u Varaždinskim Toplicama, čestitao je svim kandidatima i poželio im uspjeh u budućem radu skupštine i naravno uspjeh na parlamentarnim izborima na kojima će i sam prisustvovati kao nositelj liste za 9. Izbornu jedinicu.

Prije same skupštine izaslanstvo HSLS-a položilo je vijenac i svijeću spomeniku Branitelja domovinskog rata i odali počast poginulima minutom šutnje.

Komentari