Kriminalitet na području Općine Ljubešćica u intenzivnom padu

Objavljeno: 09.03.2015. 18:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Općina Ljubešćica

Općina Ljubešćica održala je u petak 6. ožujka šestu sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju na kojoj su prezentirani podaci o sigurnosti na području općine.

Članovima Vijeća prezentirano je izvješće o obavljenim aktivnostima koje su pridonjele boljem stanju sigurnosti na području općine.

- Pokušavamo kroz "Ljubeški list" ljudima ukazati na prevenciju. Bili smo aktivni i surađivali smo sa svim nadležnim službama da bismo poboljšali uvjete svih sudionika, a posebno u prometu.  Na raspolaganju smo bili i ostat ćemo svima koji su od nas tražili različite informacije – zaključio je načelnik općine Nenad Horvatić.

Načelnik PP Novi Marof, Toni Zorman zadovoljno je konstatirao da je pojava kriminalnih i protutzakonitih radnji u njihovoj nadležnosti u opadaju.

- Imali smo smanjenje za 85% kaznenih djela na području općine. Bilo je svega pet kaznenih djela s time da je većina njih bila na benzinskoj crpki na autocesti pa se ne odnosi na samu općinu Ljubešćica. Prometne nesreće su također u padu za 63% stoga da je riječ o prometnim nesrećama s manjom materijalnom štetom i tek lakšim ozljedama. Nije se doogodila ni jedna prometna nesreća sa teškim ozljedama niti je vilo poginulih na području ili sa područja općine. Puno smo na vašem terenu, ali najmanje smo kažnjavali Ljubešćane jer oni već znaju gdje stojimo, a „ulijetali“ su nam oni koji su trebali – oni koji se brzo voze kroz vaše područje.  

Za kraj iz PP Novi Marof upućen je apel mještanima da dojavljuju kretnje skupljača sekundarnih sirovina kako bi službenici PP Novi Marof mogli pravodobno intervenirati i spriječiti nastanak kriminalnih djela. Nije bilo mrtvih u prometnim nesrećama niti teško ozlijeđenih.

 

Komentari