Kritike Crtoradu: Varaždinci tvrde da plaćaju najskuplje parkiranje na svijetu

Piše: Luka Špac

Objavljeno: 30.08.2012. 09:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: eVarazdin.hr

Čitatelji internet portala eVaraždin i Varaždinskog Tjednika i dalje nas svakodnevno informiraju o svojim iskustvima s koncesionarom naplate parkiranja u gradu Varaždinu.

Čitateljica Jelena požalila se kako je prošli tjedan u Šenoinoj ulici dobila dnevnu kartu samo nekoliko minuta prije isteka vremena naplate parkiranja.

- Naplatili su mi dnevnu kartu u 19.44 sati, iako je do isteka vremena naplate parkiranja ostalo samo 16 minuta. Dakle, moram platiti 100 kuna za 16 minuta parkiranja. Ako se to uzme u obzir, Varaždin ima najskuplje parkiranje na svijetu. Minuta parkiranja me koštala 6,25 kuna - ističe Jelena.

Sa sličnim problemom suočio se i čitatelj Željko kojemu je također naplaćena dnevna parkirališna karta dvadesetak minuta prije isteka vremena naplate parkiranja.

Grad u pregovorima

Grad Varaždin je inače još početkom godine pokrenuo pregovore s Crtoradom da se promijeni način naplate dnevnih karti. Prijedlog gradskih vlasti je da se te karte naplaćuju po cijeni od 30 kuna plus 5 kuna za svaki sat do kraja naplate parkiranja tog dana.

Ako taj prijedlog bude prihvaćen, najskuplja dnevna karta iznosila bi 90 kuna, a najjeftinija 35 kuna.

- Taj prijedlog je i dalje aktualan i mi i dalje o njemu pregovaramo. Nije još proveden jer je Crtorad zatražio mišljenje Prometnog i Pravnog fakulteta - ističe gradonačelnik Goran Habuš.

- Način naplate dnevnih karti kakav je sada na snazi smatram nepoštenim i neopravdanim i jasno mi je zašto se građani žale. Ali isto tako, smatram da najveći dio građana nema problema s Crtoradom, a pritužbe dolaze od građana koji se ne pridržavaju propisa - naglašava gradonačelnik Habuš.

Inače, redakcija Varaždinskog tjednika do zaključenja nvog broja još nije primila odgovor na upit poslan Crtoradu 21. kolovoza, dva dana prije objavljivanja prošlog broja.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskog tjednika.

Komentari