Kroz "Seenet" uspješno ostvaren projekt "Varaždin-Istra"

Objavljeno: 27.08.2011. 15:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Predstavnici Istarske županije i predstavnici grada Varaždina susreli su se na radnom sastanku u Gradskoj vijećnici kako bi predstavili kulturno-turističke manifestacije koje su se odvijale ove godine u sklopu programa „Seenet 2“.

Željka Lukačević-Dominko, pročelnica za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju, istaknula je važnost sudjelovanja u edukacijskim radionicama koje su održavali stručnjaci predavači iz Republike Italije.

- Zajednički je cilj dovođenje stranih turista i razvijanje međusobne kulturno-turističke suradnje kako bi projekt bio što uspješniji - istaknula je Lukačević Dominko.

U ime domaćina, varaždinsku manifestaciju Špancirfest, predstavila je Branka Tropp, direktorica Turističke zajednice grada Varaždina.

- Varaždin i Istru povezuje dugogodišnja suradnja. O turizmu možemo puno toga naučiti od vas, ali imamo i mi neke male tajne koje želimo podijeliti s vama. Ove godine, na našem festivalu predstavljena su sva četiri istarska partnera Varaždina s ponudom tradicionalnih istarskih specijaliteta i s glazbenim programom - kazala je Tropp.

Gosti iz Istre predstavili su svoje manifestacije koje se održavaju u sva četiri mjesta partnera, Brtonigla, Pazin, Rovinj i općina Grožnjan.

Zadovoljstvo zbog uspješnosti projekta izrazio je i voditelj Ureda za gospodarstvo veleposlanstva Republike Italije, Paolo Palminteri, istaknuvši da je ovakva suradnja vrlo važna za kulturno-turistički ali i gospodarski razvoj.

Cilj projekta „Seenet 2“ je unaprijediti dijalog među državama, institucijama i lokalnim zajednicama. Kroz niz aktivnosti, od programa edukacije, investicija u infrastrukturu i opremu, radionica, stvaranja zajedničke baze za promociju i marketing te uključivanje u najvažnije kulturno-turističke manifestacije svih partnera, stvorene su čvrste veze između vrlo sličnih i po razlikama komplementarnih hrvatskih regija, Varaždina i Istre.

Program „Seenet 2“ sufinancira talijansko Ministarstvo vanjskih poslova, a promovira ga Regija Toskana u partnerstvu s još pet talijanskih regija.

Komentari