NOVI MAROF

KUD "Marof" izložbom, fotomonografijom i priznanjima obilježio 40. godišnjicu postojanja

Objavljeno: 26.06.2021. 09:16

Zadnja izmjena: 26.06.2021. 09:16

Kulturno-umjetničko društvo "Marof" iz Novog Marofa osnovano je 1980. godine, a zbog okolnosti je jučer obilježilo 40. obljetnicu svečanim programom u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin".

KUD broji oko 90 aktivnih članova, a u proteklih 40 godina KUD se okrunio s preko 900 nastupa u Hrvatskoj i izvan njenih granica što je rezultiralo i brojnim gostovanjima inozemnih društava čime su mještani Novog Marofa upoznali tradicijsku kulturu drugih zemalja.

Dugogodišnjim aktivnim članovima uručena su zlatna, srebrna i dijamantna priznanja Hrvatskog sabora kulture, a KUD Novi Marof kao udruga dobio je zasluženu dijamantnu diplomu što je jedno od najvećih kulturnih priznanja, ali i svoju fotomonografiju "40 godina KUD-a Marof" na 230 stranica i s preko 400 fotografija. Za svoju veliku obljetnicu KUD je, u holu KC "Ivan Rabuzin" postavio izložbu priznanja, fotografija, poklona, suvenira i plakata. Na kraju programa posjetitelji su uživali u kulturno-umjetničkom programu u izvedbi svih sekcija Društva.

– Dobro poznajem rad KUD-a, odavno ih pratim. 40 godina je iza njih. Ako to pretočimo u ljudske godine, to su najbolje godine. Pred KUD-om je najbolje, najaktivnije vrijeme. Čestitam im na svemu što su učinili za marofski kraj. A predstavljena fotomongrafija i postavljena izložba su krasan podsjetnik tko je sve bio dio KUD-a – rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Komentari