Kuda s božićnim jelkama nakon blagdana?

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 07.01.2013. 11:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Parkovi.com

U našim krajevima tradicionalno nakon blagdana obavlja raspremanje božićnih i novogodišnjih ukrasa iz kuća i stanova, pa se tako rješavamo i božićnih drvaca različitih vrsta.

Za tvrtku Parkovi d.d. u to vrijeme (uglavnom vrijeme trajanja cijelog mjeseca siječnja) kreće period sakupljanja, odvoza i zbrinjavanja istih.

Ovim putem, Parkovi d.d. apeliraju na građane da, u čim je moguće većem broju, deponiraju svoja otpadna drvca na javnu zelenu površinu, na vidljivo mjesto, ako je moguće u blizinu kontejnera za komunalni otpad i to najkasnije do 31. siječnja kako bismo svoje zelene površine i dalje ostavljali urednima i bez otpadnog smeća.

Sakupljeni otpad djelomično se deponira te iskorištava kao kompost prilikom sadnje i održavanja javnih zelenih površina, dok se preostala količina zelenog otpada adekvatno zbrinjava u energani Varaždin.

Počevši sa sutrašnjim danom, 8. siječnja kreće odvoz drvaca prema sljedećem planu kretanja:

Centar grada, Hallerova aleja, Ulica Braće Radića, Ulica Zrinskih i Frankopana, Zagrebačka ulica, Ulica Stjepana Vukovića, POS naselje, Režekova ulica, Supilova ulica, Kozarčeva ulica, Prešernova ulica, Merličeva ulica, Kolodvorska ulica, Slavonska ulica, Masarykova ulica, Naselje Banfica, Sajmište, Štossov trg, Gupčev trg, Matošev trg, Kumičićeva ulica, V. mjesni odbor, Bišupec, Hraščica.

U planu su navedene samo glavne ulice kretanja, dok se sakupljanje obavlja i u dijelu sporednih ulicama sa kojima su povezane.

Komentari