Kukec: Da sam jedini krivac za probleme davno bih dao ostavku

Objavljeno: 09.10.2013. 07:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger / VT

Kupci POS stanova u zgradi A1 u varaždinskoj ulici Vilka Novaka 30. rujna su trebali napokon dobiti ključeve svojih stanova, ali to se nije dogodilo.

Umjesto na primopredaju ključeva i preuzimanje stanova, iz Javne ustanove Gradski stanovi pozvali su kupce da dođu pogledati kako napreduju završni radovi i opremanje prostora.

- Bili smo u pravu kada smo tvrdili kako radovi u zgradi A 1 u ulici Vilka Novaka neće biti gotovi do 30. rujna iako smo potpisali anekse Ugovora s JUGS-om još u svibnju. U vjereni smo i kako zgrada B 1 neće biti završena do 30. studenog – naglasio je Tomica Drvar Trtinjak, predsjednik Udruge stanara POS Varaždin, čiji članovi, pokazalo se, opravdano ne vjeruju obećanjima gradonačelnika Gorana Habuša.

Nakon novog razočaranja, kupci su se 30. rujna okupili ispred zgrade kako bi još jednom iznijeli svoje ogorčenje situacijom u koju ih je dovela Javna ustanova Gradski stanovi.

O ponovnom kašnjenju radova u POS Vilka Novaka tražili smo objašnjenje od ravnatelja Javne ustanove Gradski stanovi Vladimira Kukeca. On je rekao da su svi kupci zgrade A1 bili pozvani i objašnjeni su im razlozi kašnjenja, rekao je Kukec.

- Prema posljednjim informacijama tehnički pregled bi se trebao održati ovog tjedna (9.-11. listopada) i nakon toga će se moći sklapati ugovori o kupoprodaji te početi predaja stanova. Svi bi u listopadu trebali dobiti ključeve. Penale pak sukladno predugovoru i propisima isplaćujemo u okvirima kako je dogovoreno. Kupci će biti namireni - rekao je, između ostalog, Kukec.

- Više sam puta rekao da moja ostavka nije problem jer da sam jedini krivac za sve ovo što se događa ne da bih davno dao ostavku nego bih otišao iz Varaždina.

Što o svemu kažu iz Udruge stanara POS Vilka Novaka i kako je Kukec objasnio sadašnje stanje, pročitajte u novom broju Varaždinskog tjednika od 7. listopada...

Komentari