Lepoglava će dobiti modernu gradsku tržnicu, projekt vrijedan oko milijun kuna

Objavljeno: 22.05.2015. 08:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Grad Lepoglava

Grad Lepoglava dobit će novu modernu tržnicu, a projekt je vrijedan oko milijun kuna. Projekt je u Lepoglavi predstavio gradonačelnik Marijan Škvarić.

- Kada se osvrnemo na izgled i urbanu funkcionalnost našeg grada, onda vidimo da su Lepoglavi potrebni brojni sadržaji. Jedan od urbanističkih problema je smještaj gradske tržnice. Znamo da je sadašnje stanje neadekvatno, pa smo stoga krenuli u rješavanje toga problema, isto kao što smo već ranije projektno riješili budući gradski centar. Prvo smo proveli anketu u kojoj smo građane pitali gdje žele tržnicu i koje sadržaje tržnica treba ponuditi. U skladu sa zahtjevima građana izradili smo idejno rješenje koje je danas tu pred nama. I to ćemo rješenje predstaviti građanima te ih pitati za mišljenje te potom krenuti u realizaciju projekta – pojasnio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić predstavljajući projekt izgradnje tržnice u Lepoglavi.

Tržnica bi se trebala graditi na prostoru koji se i sada koristi za potrebe tržnice. Vrijednost projekta bit će oko milijun kuna, a i ovaj će projekt biti kandidiran na fondove Europske unije.

- Za koju godinu na ovom ćemo prostoru imati prekrasan objekt koji neće biti samo u funkciji tržnice već će imati i širu svrhu – istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodavši da će Grad Lepoglava insistirati na uređenju prostora i objekata u ulici Hrvatskih pavlina.

- I dalje nastavljamo s uređenjem prostora uz glavnu ulicu. S Kaznionicom ćemo tražiti rješenja za tamošnje zgrade, da se one urede i prestanu, zbog derutnosti, predstavljati opasnost za  građane. Dao sam nalog da se rade projekti s našim građanima, da nalazimo rješenja što u Gradu Lepoglavi znamo. Tražimo razumijevanje od Državne uprave i Kaznionice, kako bi centar Lepoglave bio uređen i na ponos, ne samo nas građana grada Lepoglave, nego i mnogih gostiju koji nam dolaze – zaključio je gradonačelnik Škvarić.

Komentari