Lepoglava nastavlja projekt "Centar bioraznolikosti Zagorski bregi"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 02.05.2014. 18:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić nedavno je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisao Sporazum o dodjeli tehničke pomoći za realizaciju projekta "Centar bioraznolikosti Zagorski bregi".

Ta je pomoć konkretizirana na sastanku na kojem su se u Gradskoj vijećnici u Lepoglavi okupili voditelji triju projekata kojima je navedeno Ministarstvo odobrilo tehničku pomoć, predstavnici Ministarstva te konzultant koji će pomoći u realizaciji odabranih projekata.

Naime, dodijeljena pojedinačna tehnička pomoć u visini 30 tisuća kuna odnosi se na troškove konzultantskih usluga za potrebe analize stanja, procjene investicije, uključujući i procjenu mogućnosti realizacije investicije, zatim plan izrade projektne dokumentacije te izradu projektnog zadatka projekta.

Projektu "Centar bioraznolikosti Zagorski bregi", kojem je nositelj Grad Lepoglava, te projektima "Centar znanja" Međimurske županije i "Rekonstrukcija domova zdravlja" Zagorsko – krapinske županije, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je konzultanta, odnosno ugovornog stručnjaka - Vedrana Linkea iz tvrtke "Studio XXL", koji će procijeniti mogućnost realizacije navedenih projekata te pomoći u pripremi dokumentacije potrebne za njihovu kandidaturu prema fondovima Europske unije.

Gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić i voditelj Projektno – razvojnog ureda Emil Tkalec odabranog su konzultanta ukratko upoznali s projektom "Centar bioraznolikosti Zagorski bregi" u okviru kojeg će na Višnjici biti izgrađen Centar bioraznolikosti sa svom pratećom infrastrukturom koja će biti u funkciji očuvanja bioraznolikosti i zaštite ekosustava, staništa i vrsta Parka prirode Hrvatsko zagorje. Riječ je o projektu vrijednom oko 23 milijuna kuna.

Ujedno, dogovoreni su rokovi i svi detalji suradnje u ovoj fazi realizacije projekta koja će, vjeruju u Gradu Lepoglavi, biti samo još jedan korak prema njegovoj konačnoj realizaciji.

Komentari