Lepoglava subvencionira kamatne stope na poduzetničke kredite

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 10.04.2014. 14:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Grad Lepoglava u ovoj će godini s dva, odnosno četiri postotna poena poduzetnicima s područja grada Lepoglave subvencionirati kamatnu stopu na poduzetničke kredite.

Riječ je subvencijama namijenjenima za poticanje gospodarstva, za što je Grad Lepoglava, kroz program Poduzetnik 2, osigurao 200 tisuća kuna. Temeljem tog programa Grad Lepoglava je ovih dana uputio Javni poziv obrtima, malim i srednjim trgovačkim društvima, zadrugama, profitnim ustanovama, fizičkim osobama u slobodnim zanimanjima te obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima da se prijave za korištenje navedene potpore, ali samo ukoliko namjeravaju ulagati na području grada Lepoglave.

Uz javni poziv za korištenje gradske subvencije kamata na poduzetničke kredite, Grad Lepoglava pozvao je organizacije i gospodarske subjekte koji potiču razvoj gospodarstva na gradskom području da se prijave za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj ruralnog turizma i poljoprivrede te tradicionalnih obrta i proizvoda. Za tu je namjenu u proračunu osigurao 100 tisuća kuna od kojih je 80 tisuća namijenjeno za potpore razvoju ruralnog turizma i poljoprivrede, a 20 tisuća kuna za razvoj tradicionalnih obrta i proizvoda.

Detaljne informacije i obrasci za prijavu na navedene natječaje nalaze se na službenoj internetskoj stranici Grada Lepoglave.

Komentari