Lepoglavi stigao povrat sredstava za uspješno realiziran projekt pročistača u Kamenici

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 18.12.2015. 08:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Grad Lepoglava

Nakon uspješno odrađenog projekta izgradnje pročistača otpadnih voda u Kamenici i njegova puštanja u rad, na račun Grada Lepoglava uplaćeno je 670.000 kuna povrata sredstava uloženih u njegovu izgradnju.

Naime, projekt izgradnje pročistača u Kamenici, zahvaljujući njegovoj uspješnoj prijavi od strane Grada Lepoglave na IPARD natječaj, financiran je sredstvima navedenog IPARD programa tako da se nositelju projekta – u ovom slučaju Gradu Lepoglavi, uložena sredstva vrate tek nakon što projekt bude uspješno okončan.

- Sredstva koja su uplaćena na račun Grada potvrda su da smo uspješno realizirali još jedan projekt za koji smo ostvarili potporu iz fondova Europske unije. Zbog znanja i iskustva koja imamo kad su europski projekti i njihova realizacija u pitanju, nismo nimalo sumnjali da ćemo i ovaj projekt uspješno privesti kraju i ostvariti povrat sredstava – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Projekt izgradnje pročistača u Kamenici, prvi je takav projekt u Varaždinskoj županiji kojemu su isplaćena sredstva iz IPARD programa. Zahvaljujući njegovoj realizaciji, u čemu je partner Gradu Lepoglavi bila Agencija za razvoj Varaždinske županije, Kamenica je postala prvo naselje u gradu Lepoglavi sa zaokruženim kanalizacijskim sustavom.

Komentari