Lepoglavski Ekomuzej: Javnim radovima zaposlene dvije čipkarice

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 16.04.2013. 16:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Kroz mjeru "Radom za zajednicu i sebe" koju provodi i financira Hrvatski zavod za zapošljavanje, udruga Ekomuzej iz Lepoglave zaposlila je dvije čipkarice koje će raditi na očuvanju kulturne baštine i lokalnog razvoja kulture.

- Posao čipkarica odnosi se na očuvanje lepoglavske čipke koja je uvrštena na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine svijeta, a nudit će i pomoć u prenošenju znanja i prezentaciju izrade čipke – rekao je Dejan Bjelivuk, predsjednik udruge Ekomuzej.

Program zapošljavanja izvodi se od 1. ožujka do 31. kolovoza ove godine. Tijekom radnog vremena čipkarice izrađuju lepoglavsku čipku, a čipke će u konačnici ostati u vlasništvu Ekomuzeja kao izložbeni primjerci.

Cilj zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnim radovima je društveno korisnim radom potaknuti i ublažiti socijalne posljedice nezaposlenosti kroz suradnju jedinica lokalne samouprave i institucija u njihovu vlasništvu, nevladinih udruga te povećati motiviranost za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba i drugih ranjivih skupina nezaposlenih, s osobitim naglaskom na njihovu socijalnu uključenost.

Komentari