Ljeto u studenom: Jutrošnjih 16 stupnjeva nije iznenadilo meteorologe

Objavljeno: 05.11.2012. 10:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Ilustracija

Jutrošnjih 16 stupnjeva izmjerenih na području Varaždina  i  jugozapadnjak nije neuobičajena pojava za ovo doba godine, tvrde meteorolozi. 

Varaždinci su se jutros probudili na ugodnih, ali za studeni ne baš uobičajenih 16 stupnjeva celzijevih. Prije samo desetak dana cvokotali smo zubima na minus 6, a jutros su neki požalili jer su već spremili ljetnu odjeću. 

No, oko 9 sati počela je padati kiša, a temperatura se barem malo vratila "u normalnu", na vrijednosti koje su još uvijek više od uobičajenih za studenti, ali barem malo bliže tom prosjeku.

Iako se na prvi pogled čini da 16 stupnjeva u studenom nisu uobičajena pojava, meteorolozi tvrde da ih jutrošnje vremenske prilike nisu iznenadile.

- Naime dolaskom ciklone, južne struje, koja je tokom noći bila na granici Francuske i Španjolske stigao je i topli zrak sa Sredozemlja, a kasnije se nad Varaždinskim područjem nadvila sjeverna struja donijevši sa sobom hladan zrak sa sjeveroistoka što je uzrok jutarnje visoke temperature te kasniji lagani pad temperature i pojave pljuskova - komentirao je za eVarazdin.hr meteorolog Nebojša Subanović.

Komentari