Ludbreg: Pas istrčao iz dvorišta, nasrnuo na 8-godišnjaka i ugrizao ga

Objavljeno: 26.02.2013. 16:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Na ludbreškim su se ulicama proteklih dana pojavili plakati na kojima je poruka upozorenja da opasan pas ugrožava mještane i prolaznike u Gundulićevoj ulici...

Autor plakata upozorava kako je pas iz Gundulićeve ulice nedavno ugrizao malodobno dijete. Također, upozorava i kako vlasnik ne reagira na molbe da na svog psa pripazi.

S tim je slučajem upoznat i ludbreški komunalni redar Perica Horvat, koji kaže kako će pokrenuti postupak nakon konzultacija s policijom.

- Obavješten sam o slučaju, ali čekamo odgovor od policije imaju li zapisnik o napadu psa na dijete - rekao je Perica Horvat.

Ludbreška policija prošle je subote zaprimila dojavu da je pas u Gundulićevoj ulici ugrizao dijete.

- U subotu, 23. veljače oko 10 sati, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su dojavu građanke da je njezino dijete u Gundulićevoj ulici u Ludbregu, ugrizao pas. Postupanjem policijskih službenika utvrđeno je da je istog dana oko 9.45 sati, na 8-godišnjaka koji se pješice kretao Gundulićevom ulicom, nasrnuo pas koji je istrčao iz dvorišta obiteljske kuće, te ga ugrizao za potkoljenicu lijeve noge. Dječaku je medicinska pomoć pružena po liječnicima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, a njegove su ozljede okvalificirane kao lakše - priopćili su iz PU varaždinske.

Protiv 58-godišnjaka je nadležnom prekršajnom sudu podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja držanja životinja bez nadzora iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Komentari