Ludbreg: Učenicima prvog razreda Srednje škole Ludbreg uručena prijenosna računala

Objavljeno: 20.09.2013. 14:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: varazdinska-zupanija.hr

Učenicima prve generacije Srednje škole Ludbreg upisanima u školskoj godini 2013./2014. danas su podijeljena prijenosna računala.

Podjela je obavljena simbolično u informatičkoj učionici, a računala su uručili ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

Ovim činom želi se potaknuti i daljnji upis učenika u novoosnovanu ludbrešku Srednju školu.

– Priznajem kad netko kaže da ne zna jer se sve može naučiti, ali ne priznajem kad netko kaže da ne može. To kod mene ne postoji jer sve se može, možda ne kako smo odmah zamislili, ali se može. Želim da i ova škola također raste na tim principima – rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Kupnju računala omogućili su Grad Ludbreg i Varaždinska županija.

– Osim besplatnog prijevoza, tu je i besplatna prehrana te tri sata dnevno više za učenje i izvannastavne aktivnosti za razliku od srednjoškolaca koji putuju u Varaždin, Koprivnicu ili dalje. Tu su sada kao prednost i ova prijenosna računala. Posebno mi je drago što ih uručujemo uz prisutnost roditelja jer i oni će svojim prijateljima zasigurno podijeliti zadovoljstvo ovom srednjom školom koja očigledno stvara dobre temelje – rekao je zamjenik varaždinskog župana Alen Kišić.

Roditelji su ovakvu aktivnost pohvalili i naglasili kako je to za učenike motiv i poticaj te da je lijepo vidjeti da se ulaže u obrazovanje mladih ljudi pogotovo kad se u obzir uzme činjenica da je današnje školovanje bez računala nezamislivo.

Uručivanju prijenosnih računala nazočila je i zamjenica ludbreškog gradonačelnika Vera Jadanić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i opće poslove Alen Sabol, ravnatelj Srednje škole Ludbreg Davor Kosec te ravnateljica Osnovne škole Ludbreg Kristina Stanko.

Komentari