Lutkarska i performerska scena oživit će vilu Oršić

Objavljeno: 08.12.2011. 12:49

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Varaždin na izmaku godine dobiva još jednu osebujnu kulturnu priredbu – „Festival čarobne vile Oršić“, a bit će održan uz pokroviteljstvo Grada Varaždina od 9. do 18. prosinca.

Festival „Čarobne vile Oršić“ kojim dominira umjetnost i kreativnost mladih umjetnika, osmišljen je i realiziran u svega mjesec dana, s namjerom da postane novi brend u turističkoj ponudi Varaždina, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj vijećnici.

- Grad Varaždin podržao je  mlade umjetnike u organizaciji kulturnih programa koji će biti zastupljeni na „Festivalu čarobne vile Oršić“. Manifestacija počinje u petak u 18 sati i bit će to prigoda da umjetnici i kreativci prezentiraju svoj rad i proizvode u prostorijama vile Oršić – istaknuo je Vjeran Radelić zamjenik gradonačelnika.

Zasluge što Varaždin na izmaku godine dobiva još jednu osebujnu kulturnu priredbu idu prije svega lutkarskom studiju Udruge krpe i konci.

- Organizacija i provedba manifestacije u rukama je svega pet djevojaka, no pozvale smo i druge da se uključe. Podržavaju nas anonimni kreativci i profesionalni umjetnici te njih 20-setak sudjeluje na Festivalu – rekla je Željka Kozulić predsjednica lutkarskog studija o projektu.

Već na samom otvorenju u petak posjetitelje očekuju žongleri, vila s krilima raspona dva metra, skečevi i nastup pjevačkog zbora Društva naša djeca...

Najmlađi posjetitelji u vili Oršić crtat će „Božićnu vilu“, a njihovi će radovi na kraju Festivala biti izloženi.

Pročelnica za kulturu naglasila je da Grad Varaždin mora urediti potkrovlje vile Oršić.

- Objekt u Preradovićevoj je idealan da se u njemu uredi mala lutkarska i performerska scena. Praksa u svijetu potvrđuje da se takva kazališta obično nalaze u potkrovljima povijesnih zgrada. Iako je vila Oršić prvenstveno namijenjena smještaju i prezentiranju donacije umjetnina Vladimira Malogorskog, o svim daljnjim akcijama odlučivat će gradske vlasti – istaknula je Darinka Hajduk-Vučić.

Zainteresirani mogu razgledati izloške u vili Oršić i dobro se zabaviti subotom i nedjeljom od 9 do 20 sati, te radnim danom od 15 do 20 sati.


Komentari