čuvanje tradicije

Male maškare kneginečkog dječjeg vrtića Bubamara svojim kostimima su oduševile sve prisutne

Objavljeno: 02.03.2017. 08:45

Zadnja izmjena: 02.03.2017. 08:57

Foto: Općina Gornji Kneginec

Posljednjeg dana u veljači male maškare dječjeg vrtića Bubamara su preuzele vlast od načelnika Općine Gornji Kneginec, Gorana Kaniškog.

Ovogodišnje maškare oduševile su svojim odabirom kostima, naime obučeni u narodne nošnje prikazali su običaje zagorske svadbe na starinski način. Veselje se nastavilo i u popodnevnim satima kada je povorka maškara krenula ulicama Kneginca do Trga hrvatskih branitelja gdje je bio održan program u organizaciji Dječjeg vrtića Bubamara i KUD-a Knegingrad.

Prije sudačkog procesa, odgajateljice iz dječjih vrtića Bubamara imale su zanimljivu kostimiranu koreografiju 'Gusari/pirati iz ribnjaka' koji su pronašli tajnu kartu Kneginca i poremetili program otevši kralju Adrijanu škrinju sa općinskim blagom i ključeve Općine.

U pomoć je priskočio hrabri kapetan, te jetajna karta vraćena načelniku, a veselje i ples je nastavljeno sve do presude i spaljivanja princa Fašnika koji je za sve loše u protekloj godini proglašen krivim i to je platio glavom.

Djeca i odrasli uživala su u Fašničkom veselju, finom čaju, kuhanom vinu i nezaobilaznim krafnama, a nakon što su vatrogasci DVD-a Kneginec Gornji i Donji "vužgali" Princa Fašnika pokazalo se da se zamjerio i prirodi jer je vjetar tako jako puhao da je Fašnik nestao u par minuta.

 

Komentari