Marijan Kovačić o presudi za Fimi Mediju: Stranci je nanesena velika šteta

Objavljeno: 11.03.2014. 11:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

Presudu za Fimi mediju komentirali su i varaždinski HDZ-ovci.

>> Izrečena presuda za Fimi Mediju: Sanaderu 9 godina zatvora, Ratku Mačeku godinu dana uvjetno

Marijan Kovačić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Varaždin, rekao je kako su kazne bile očekivane, jer se radilo nezakonito, ali da se od takvog načina rada treba distancirati.

– Nije u redu ono što se radilo. Normalno je očekivati i očekivalo se kazne. Stranci je takvim načinom rada nanesena velika šteta. Stranka nije to namjerno radila, već je to radilo njeno tadašnje vodstvo, od čega se danas treba jasno distancirati. Koliko je Hrvatska demokratska zajednica time izgubila, vidjet će se na izborima i to će pokazati sami glasači – istaknuo je Kovačić.

Anđelko Stričak, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije bio je bez komentara.

Podsjetimo, svi optuženici u slučaju Fimi medija proglašeni su krivima pa je tako krivom proglašena i stranka Hrvatska demokratska zajednica kojoj je nepravomoćnom presudom izrečena novčana kazna u iznosi od pet milijuna kuna, a oduzima joj se i 24 milijuna i 254 tisuće kuna.

Nakon izricanja presude konferenciju za medije održao je i Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, koji je najavio da će se na presudu žaliti.

- Kao čovjek koji se cijeli radni vijek borio protiv kriminala, moram reći da je presuda presedan, ne samo u Hrvatskoj, nego u Europskoj uniji. Želim poručiti hrvatskoj javnosti i našim članovima, da nismo odgovorni i da ćemo se na presudu žaliti. Nikad, ali nikad, nećemo prihvatiti kolektivnu odgovornost. Naših preko 200 tisuća članova su pošteni ljudi, koji u velikim dijelom i sami imaju socijalne probleme. Ne možemo proglašavati stranku lopovskom i siguran sam da su naši članovi ponosni što su članovi HDZ-a - rekao je Tomislav Karamarko.

 

Komentari