Marin Vučić: Moramo iskoristiti potencijal nadarenih učenika

Objavljeno: 15.05.2014. 14:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: eVaraždin.hr

Ususret izborima za europski parlament, u Sračincu je održana konferencija za medije na kojoj je svoje ideje i projekte predstavio kandidat za Europarlament Marin Vučić.

Vučić je istaknuo kako se u svom programu drži onog što najbolje zna, a to je rad s učenicima.

– Ideja jest da Varaždinska županija postane centar za nadarene učenike diljem Hrvatske. Mi smo jedini koji imamo Centre izvrsnosti koje je pohađalo više od 900 učenika, a rezultati govore u prilog takvoj organizaciji rada. No, ne postoji sistematiziran rad s učenicima koji su posebno daroviti. Osnivanjem Centra izvrsnosti radilo bi se s iznadprosječnim, darovitim i nadarenim učenicima za koje je šteta da se izgube u prosjeku. Rad s takvim učenicima je specifičan i zahtijeva drugačiji pristup. Dugoročno, takav Centar izvrsnosti bi prerastao u jedinstveni Centar izvrsnosti za cijelu Hrvatsku, a takav oblik rada rezultira privlačenjem i stvaranjem novih tehnologija koje stvaraju nove vrijednosti i pozicioniraju Varaždin i županiju kao centar znanja. To znači otvaranje novih radnih mjesta vezanih uz visoku tehnologiju i privlačenje tehnološko jakih firmi – rekao je kandidat za Europarlament Marin Vučić.

Marin Vučić živi u Sračincu, ravnatelj je Centra za odgoj i obrazovanje "Tomislav Špoljar", a nalazi se na listi broj 20, zajedničkoj listi SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a.

– Marin Vučić je naš prijedlog za EU parlament i pozivamo sve naše sugrađanke i sugrađane da zaokruže listu broj 20, redni broj 9 i da ga podrže, jer je svojim dosadašnjim radom pokazao da mu je interes i dalje boriti se za projekte koje će predlagati općine i gradovi s ovog područja. Također on je jedini kandidat sa zajedničke liste sa sjevera Hrvatske – naglasio je župan Predrag Štromar.

Lista broj 20 SDP-HNS-IDS-HSU zalaže se za financijsku decentralizaciju kako bi same općine i gradovi mogli što bolje iskoristiti potencijale europskih fondova.

– Hrvatski sjever, naša županija, gradovi i općine zaslužuju svog zastupnika u Europskom parlamentu. U našoj viziji decentralizirane zemlje to pravo pripada svakako i drugim našim regijama, Istri i Primorju, Dalmaciji, Slavoniji. Ovo je iskaz i našeg pogleda o decentralizaciji zemlje koja je u programu HNS-a. U praksi već niz godina dajemo sve od sebe da i u stvarnosti zaživi ovaj koncept s jasnom i potrebnom financijskom decentralizacijom. Takvim ćemo pristupom osigurati brži razvoj hrvatskog sjevera, a što će u konačnici potaknuti i razvoj cijele zemlje – rekao je varaždinski župan Štromar.

Komentari