Marofski HDZ-ovci napustili sjednicu Gradskog vijeća

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 10.09.2012. 15:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: eVarazdin.hr

Članovi kluba vijećnika HDZ-a Novog Marofa su 31. kolovoza napustili sjednicu Gradskog vijeća Grada  nakon burnog aktualnog sata, potaknuti netransparentnom smjenom direktora Radija Novi Marof, temeljenom na dokumentima upitne legitimnosti.

- Zatražili smo dopunu dnevnog reda točkom: Rasprava o aktivnostima grada Novoga Marofa vezanim uz smjenu pojedinih članova Nadzornog odbora trgovačkog društva Radio Novi Marof d.o.o. poduzetim na Skupštini istoga trgovačkoga društva, održanoj 31.srpnja. Kako naš prijedlog dopune dnevnog reda nije prihvaćen, za vrijeme aktualnog sata postavili smo vijećničko pitanje na istu temu na što je gradonačelnik odgovorio da sporni dokument nije dokument Grada Novoga Marofa – ističu u svom priopćenju vijećnici kojima nije jasno zašto Predsjednica Gradskog vijeća i zamjenik Gradonačelnika spomenuti dokument potpisuju, ovjeravaju pečatom Grada i podnose ga Skupštini Radija Novi Marof kao podlogu za odlučivanje.

Tvrde da vladajuća koalicija nastavlja s ignoriranjem prijedloga vijećnika HDZ-a, te ujedno ukida Kolegij predsjednika(ce) Gradskog vijeća koji služi za usuglašavanje dnevnog reda, a koji je za vrijeme mandata Zdravka Maltara redovito funkcionirao upravo u tu svrhu.

- Izjavom Gradonačelnika „Ti lažeš!“, upućenom vijećniku, Gradonačelnik je povrijedio instituciju Gradskog vijeća. Na žalost, ovo nije prvi put da Gradonačelnik na sjednici Gradskog vijeća nervozno istupa i vrijeđa vijećnike, a predsjednica Gradskog vijeća ne reagira oduzimanjem riječi. Uz takvo ponašanje ne preostaje nam drugo nego napustiti sjednicu Gradskog vijeća – pojašnjavaju i dodaju kako su svojim istupom na sjednici željeli skrenuti pažnju javnosti na činjenicu da za vijećničkim stolom sjede ljudi iz redova HNS-a.

U priopćenju naglašavaju da su HNS-ovci dužni stotine tisuća kuna državi, a neki od njih dužni su i gradu Novom Marofu što smatraju neprimjerenim za gradskog vijećnika.

- Nedavno je Državna revizija utvrdila da Grad više od 400 tisuća kn nije utrošio za propisane namjene već za druge proračunske rashode te da je nabavio roba i usluga u iznosu većem od 2,5 mil kn. Sve to bez javne nabave pa nas zanima na što je utrošen taj novac i je li bilo pogodovanja u naručivanju poslova po stranačkoj liniji. Ukazujemo i na uvjetno mišljenje Državne revizije iz 2010. godine koja je utvrdila nepravilnosti u poduzimanju mjera za potpunu i pravodobnu naplatu komunalne naknade – navode uz napomenu da se ista preporuka ponavlja i u nalazu iz 2011. godine.

Nije im jasno ni zašto Grad dopušta da svoja potraživanja odvede u zastaru i kome se time pogoduje.

- Na žalost, najveći rashod u proračunu je za zaposlene i prelazi 20 posto proračuna (3.807.000,00 kn), te je upitno treba li Gradonačelniku profesionalni zamjenik – zaključuju.

Komentari