vatrogasna vježba

FOTO Vatrogasci evakuirali učenike i ugasili požar u školi u Maruševcu

Objavljeno: 15.05.2018. 09:11

Zadnja izmjena: 15.05.2018. 09:36

U cilju provjere Plana evakuacije djelatnika i učenika Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, kao i spremnosti i osposobljenosti operativnih vatrogasnih postrojbi i civilne zaštite Općine Maruševec, prošlog je vikenda održana vježba evakuacije i spašavanja.

Vježbu su organizirali Vatrogasna zajednica Općine Maruševec i Osnovna škola Gustav Krklec Maruševec, a popratili su ju i načelnik Općine Damir Šprem te njegov zamjenik Mario Klapša. Kroz vježbu, sudionici su provjeravali plan evakuacije i spašavanja djelatnika i polaznika osnovne škole, gašenje požara i zbrinjavanje ozlijeđenih osoba te pokazali kako je sigurnost u Općini Maruševec na vrlo visokoj razini, kao i njihova spremnost u potencijalnim situacijama ugroza. 

Za vrijeme vježbe građani su mogli u radu vidjeti i novi vatrogasni kamion kojeg je DVD Maruševec nabavio prošle godine u povodu 110. obljetnice postojanja, upravo za takve ali i druge zahtjevne intervencije. 

– Općina Maruševec prošle je godine formirala Stožer civilne zaštite Općine Maruševec, a Članovi Stožera su predstavnici javnih i žurnih službi, kao i naši sumještani koji moraju djelovati u slučaju neželjenih kriznih situacija na području naše općine. Bez obzira što do sada nismo zabilježili takve situacije u našoj sredini, ovakve su vježbe korisne za sve građane za buduću organizaciju operativnih snaga i građana u cilju brzog i kvalitetnog postupanja u slučaju neželjenih situacija, velikih nesreća ili katastrofa u našoj sredini – zaključio je načelnik Stožera civilne zaštite Općine Maruševec Mario Klapša

 

Komentari