općina maruševec

KUD Klaruš iz Maruševca cjelovečernjim koncertom proslavio 25 godina postojanja

Objavljeno: 27.11.2023. 14:00

Zadnja izmjena: 29.11.2023. 07:58

U školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole “Gustav Krklec“ Maruševec održana je folklorna manifestacija 'Jesen u Maruševcu – 25 godina s vama'.

Ovogodišnja 11. po redu 'Jesen u Maruševcu' bila je ujedno i cjelovečernji koncert povodom 25 godina postojanja KUD-a Klaruš kojim je počastio svoju mnogobrojnu publiku, a započeo je stihovima Gustava Krkleca posvećenim njegovom zavičaju. Tamburaši KUD-a Klaruš nastupili su s izvedbama Mikina polka, Savski valovi i nekoliko drugih. Dramska sekcija izvela je predstavu 'Janičin veliki grijeh', dok su Danijela Kundija te Lana i Leon Krog izveli pjesmu 'Zar je voljeti grijeh', dok si svi članovi zajedno na kraju programa s publikom otpjevali 'Maruševec, najdraži kraj'. Na kraju programa načelnik Općine Maruševec Mario Klapša istaknuo kako ova velika obljetnica naglašava dug i kvalitetan rad u cilju očuvanja kulture ovog kraja.  

-Tijekom 25 godina postojanja, kroz KUD je prošlo mnogo generacija Maruševčana ali i stanovnika okolnih općina, prije svega zbog njegovanja naše kulture i čuvanja naše tradicije od zaborava. KUD Klaruš jedan je od identiteta ovoga kraja i to su uostalom prepoznali i drugi izvan naše Općine o čemu govore brojni nastupi na cijenjenim kulturnim i umjetničkim manifestacijama i natjecanjima, brojne nagrade i priznanja koje KUD osvaja iz godine u godinu - rekao je.

Komentari