još jedan talentirani glazbenik u županiji

Matija Pongračić državni je prvak Druge glazbene olimpijade, a očekuje ga nastup u Estoniji

Objavljeno: 27.02.2018. 09:23

Zadnja izmjena: 27.02.2018. 09:42

U posljednje vrijeme često slušamo i pišemo o uspjesima naših mladih glazbenika, a tako je i ovog puta. Naime, Varaždinska županija ima državnog prvaka na Drugoj hrvatskoj glazbenoj olimpijadi, koja je 23. veljače održana u Pregradi, gdje je Matija Pongračić osvojio prvo mjesto.

Matija je učenik 1. razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije u Prvoj gimnaziji i  2. razreda teorijskog smjera srednje Glazbene škole u Varaždinu, a svoje glazbeno teorijsko i praktično znanje na olimpijadi je morao pokazati u čak četiri faze: od slušne analize, preko izvođenja glazbenih primjera „a vista“, vokalnog izvođenja hrvatskog glazbenog djela pa do skladanja i izvođenja vlastite glazbe.

U izvođenju njegove skladbe "Evening" Matiji su pomogle Klara Benčić i Ruta Bobić, a za olimpijadu su ga pripremale mentorice Slavica Kelemen ispred Prve gimnazije Varaždin i Lidija Đidara ispred Glazbene škole .

Osvajanjem 1. mjesta na Drugoj hrvatskoj glazbenoj olimpijadi u kategoriji učenika od 16 do 19 godina Matija se plasirao na 4. Međunarodnu glazbenu olimpijadu koja će se održati 18. travnja u Estoniji.

 

Komentari