Međimurci proslavili potpisivanje ugovora sa EU

Objavljeno: 12.12.2011. 10:08

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Međimurska županija

Potpisivanje Ugovora o pristupanju Europskoj uniji prigodnom svečanošću obilježeno je i u Međimurju. Svečanost je organizirao njemački veleposlanik u Hrvatskoj.

Ispunjavajući obećanje da će proslavu potpisivanja Ugovora organizirati baš u najsjevernijoj hrvatskoj županiji, veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj Bernd Fischer u prostore tvrtke Haix obuća u Maloj Subotici doveo je djelatnike ambasade, predstavnike hrvatsko-njemačke gospodarske komore kao i nekoliko poslovnih ljudi.

Međimursku županiju su predstavljali župan Ivan Perhoč, predsjednik Skupštine Međimurske županije Petar Novački, zamjenik župana Matija Posavec, načelnik Općine Mala Subotica Dragutin Domjanić, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović, brojni drugi uzvanici te naravno predstavnici tvrtke Haix.

Kako je u svom prigodnom govoru naglasio veleposlanik Fischer, njemački gospodarstvenici koji dolaze kod njega često govore da u Hrvatskoj prilikom traženja poslovnih partnera ili prilika za investiranje nailaze na zapreke i probleme, no da su svi suglasni da je Međimurska županija u tome izuzetak.

- Razvijene radne navike, mentalitet vrlo sličan njemačkom te učinkovita javna uprava najveće su prednosti međimurske regije pred ostalima - rekao je Fischer.

Župan Međimurske županije Ivan Perhoč zahvalio je njemačkim prijateljima na podršci, ističući da su Međimurci uvijek znali da su Europa i u geografskom, ali i svakom drugom smislu.

- Vrijednosti koje se danas ističu kao europske odavno su kod nas udomaćene, te ulazak naše zemlje u Europsku uniju vidimo kao veliku priliku za Hrvatsku, a posebno za Međimurje – naglasio je Perhoč.

Njemački veleposlanik je na svečanosti uručio i četiri priznanja za zasluge u promicanju hrvatsko-njemačkog prijateljstva.

Njih su dobili župan Perhoč, ravnateljica Gimnazije Čakovec Tea Dragić Runjak, ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Dušanka Novak te predsjednik Uprave Haix-a Ewald Haimerl.

Komentari