međimurska županija

Međimurska županija preuzela upravljanje državnom imovinom

Objavljeno: 10.02.2024. 17:04

Zadnja izmjena: 08.03.2024. 11:03

Jučer je državna tajnica u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Sanja Bošnjak predala županu Međimurske županije Matiji Posavcu predmete koji se odnose na zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, odnosno zahtjeve za raspolaganjem tim zemljištem fizičkih i pravnih osoba.

Sukladno novom Zakonu o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, ti se predmeti predaju županijama i jedinicama lokalne samouprave na daljnje rješavanje. Župan je potpisao pripadajuću odluku, te naglasio da je ovaj korak značajan za građane, poduzeća i jedinice lokalne samouprave kojima će usluga biti dostupnija i brža.

- Na snazi je novi zakon koji regulira raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, a ovog trenutka Međimurska županija ima 301 predmet u Ministarstvu. U ovom trenutku, operativno preuzimamo prvih 99 predmeta, među kojima se 53 predmeta odnose na zahtjeve općina i gradova, a 46 predmeta na zahtjeve pravnih i fizičkih osoba - pojasnio je župan Posavec, istaknuvši da je ovaj zadatak stručnim službama Međimurske županije izazov u smislu da i na tom planu želimo biti primjer dobre prakse u zemlji i pokazati koliko možemo biti ekspeditivni i učinkoviti.

Komentari