međimurska županija

Međimurska županija samostalno završava školsku sportsku dvoranu u Svetoj Mariji

Objavljeno: 24.01.2024. 17:17

Zadnja izmjena: 07.03.2024. 14:46

Današnjim potpisivanjem ugovora s izvođačem radova, Međimurska županija osigurala je nastavak izgradnje sportske dvorane Osnovne škole Sveta Marija. Zgrada je podignuta, no preostalo je, u upravo ugovorenoj fazi, završiti građevinsko-obrtničke radove, vrijedne 1.681.485 eura.

Međimurska županija će ovu investiciju iznijeti iz vlastitog proračuna, a izabrani izvođač radova je tvrtka Tekeli projekt-inženjering iz Murskog Središća, čiji je direktor Igor Tekeli danas potpisao ugovor sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem.

- Odlučili smo sami dovršiti ovaj projekt kako zgrada dvorane ne bi predugo stajala nedovršena te bila izložena propadanju i oštećenjima. Završetkom projekta ne osiguravamo samo kvalitetnu nastavu tjelesne i zdravstvene kulture učenicima, već i prelazak na jednosmjensku nastavu, s obzirom da će se u sklopu objekta urediti dodatne učionice - istaknuo je župan Posavec.

Posao bi trebao biti završen do kraja godine, a paralelno će Županija tražiti izvore u fondovima za opremanje dvorane. Zadovoljstvo pokrenutom investicijom je na konferenciji za medije izrazila i ravnateljica OŠ Sveta Marija Gorana Šavora Peter.

Međimurska županija je ranije, u prvu fazu izgradnje objekta, uložila 600.000 eura. Jednodjelna dvorana bit će povezana sa školskom zgradom te se prostirati na 1.233 m², uključujući prizemlje i kat s tribinama te dvije učionice, koliko je potrebno za prelazak na jednosmjensku nastavu. Uz učenike Osnovne škole Sveta Marija, kojih  je s područnim odjelom u Donjem Mihaljevcu, trenutno 135, dvoranu će koristiti brojne sportske i druge udruge s područja ove općine i okolice.

Komentari