Povodom Svjetskog dana Roma međimurski župan Perhoč uputio im čestitku

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 08.04.2013. 18:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Povodom Svjetskog Dana Roma, župan Međimurske županije Ivan Perhoč, pripadnicima romske nacionalne manjine uputio je čestitku u kojoj stoji:

Poštovani!

Primite moje iskrene čestitke povodom Svjetskog dana Roma. U posljednjih deset godina mnogo je napravljeno kako bi se podigli životni uvjeti i standard pripadnika romske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji. Uređena je komunalna infrastruktura u većini naselja u kojima žive Romi. Posebno me veseli činjenica da je ulaganje u obrazovanje počelo davati rezultate jer pripadnici romske nacionalne manjine zahvaljujući projektu predškole, nakon što dođu u prvi razred ostvaruju puno bolje rezultate nego što je to bilo ranije.

No, pred svima nama još je mnogo posla. Romi u Međimurju i Hrvatskoj moraju u svakom pogledu biti ravnopravni ostalim građanima. To podrazumijeva jednake šanse u obrazovanju, zapošljavanju, kulturnim i manjinskim pravima ali i jednake obveze kao i kod ostalih građana. To se odnosi ponajprije na plaćanja raznih davanja i računa za komunalne usluge.

Želja mi je, a vjerujem da smo mi u Međimurskoj županiji to i dokazali da se o Romima ne govori samo prilikom proslave Dana Roma ili nekog negativnog događaja, već da se kontinuirano radi na njihovom punom uključivanju u normalne životne tokove, sa svim pravima i obvezama koje to podrazumijevaju.

Komentari