eTwinning projekt

Međunarodni eTwinning projekt Radio Heritage: Ostavi trag o baštini

Objavljeno: 08.07.2021. 18:05

Zadnja izmjena: 08.07.2021. 18:05

Učenici iz Varaždinske županije (OŠ Ludbreg, OŠ Novi Marof i OŠ Vidovec) sudjelovali su u međunarodnom eTwinning projektu Radio Heritage.

Autori projekta su Denis Vincek te Ankica Krajnik iz OŠ A. Kovačića iz Zlatara, a iz Varaždinske županije učenike su vodile njihove profesorice Nataša Sedlar, Sunčica Križan-Kadi i Sanja Biškup.

Osim sudionika iz Hrvatske (OŠ Čazma, OŠ Novi Marof, OŠ Štrigova, OŠ Vidovec, OŠ Ludbreg, OŠ A. Kovačića Zlatar, Prva osnovna škola Ogulin, PŠ Bernarda M. Luketića Zagorje, Katolička osnovna škola Šibenik), u projektu je sudjelovala i Osnovna šola i vrtec Apače iz Slovenije.

Učenici su tijekom projekta istraživačkim učenjem stekli znanja o vlastitoj kulturnoj baštini i upoznali kulturnu baštinu projektnih partnera te snimili i montirali četiri radijske emisije posvećene baštini. Kroz to su podigli svijest o prihvaćanju sličnosti i različitosti među projektnim partnerima, a učenici i učitelji stekli su i kompetencije rada u novim digitalnim alatima.

Ciljevi projekta bili su upoznati vlastitu kulturnu baštinu,  a koristeći se digitalnim alatima, učenici su upoznali i kulturnu baštinu partnera te u obliku zvučnih zapisa (radijske emisije) ostavili trag o baštini i tako omogućili da i buduće generacije budu s njom upoznate i nastave je dalje istraživati.

Komentari