Međunarodnim turnirom otvoren disc golf teren u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno: 23.03.2015. 19:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Lagoda disc golf

Izvor: galerija-images/disc golf toplice ouzjak 2015

Proteklog vikenda službeno je otvoren disc golf teren u Varaždinskim Toplicama. Ovo je, nakon onog na Platku, 2. disc golf teren u Hrvatskoj, ali i prvi gradski i s njegovim otvorenjem očekuje se brži razvoj sporta i porast njegove popularnosti u ovom dijelu države.

Ovaj teren uređen je od strane varaždinske tvrtke Lagoda za Grad Varaždinske Toplice, a uz potporu Hrvatske turističke zajednice. Teren je uređen u parku iznad arheoloških iskopina, a sastoji se od 18 staza. Korištenje terena bit će besplatno, a diskovi potrebni za igru mogu se posuditi u uredu Turističke zajednice grada.

Trajanje jedne runde za rekreativne igrače je oko dva do tri sata, a u igri mogu sudjelovati osobe svih dobi, od 10 godina nadalje. Teren je otvoren manjim međunarodnim turnirom nazvanim „Mars Springs“ na kojem je sudjelovalo 19 igrača i igračica iz Hrvatske i Mađarske, a pobijedio je Mike Gordon, amerikanac s hrvatskom adresom u Puli. Drugo mjesto podijelili su varaždinac Nino Đurak i zagrebčanin Tomislav Gorički. U ženskoj kategoriji najbolja je bila varaždinka Danica Pajtak.

Da će se sport brzo početi razvijati i u Varaždinskim Toplicama može se naslutiti jer je već na prvom turniru, među iskusnijim igračima nastupio i Tomislav Ražov – domaći igrač koji se sa sportom upoznao tek prije nekoliko dana. Sasvim sigurno će uskoro biti i više lokalnih igrača koji će redovito posjećivati ovaj teren.

U nedjelju je održana prezentacija sporta za sve zainteresirane građane Varaždinskih Toplica i njihove goste, a tijekom popodneva i turnir mješovitih parova na kojem su pobijedili Andreja Zimić i Dinko Šimenc.

Tvrtka Lagoda, u suradnji s Gradom Varaždinske Toplice planira s početkom travnja i redovita tjedna liga natjecanja na disc golf terenu, o čemu se svi zainteresirani mogu informirati putem Facebook stranice „Varaždinske Toplice Disc Golf Course“ ili web stranice www.lagoda.hr.

{gallery}disc golf toplice ouzjak 2015{/gallery}

Komentari