Što početi s micro:bitom?

Održane radionice programiranja - klinci dobili priliku razviti digitalne vještine

Objavljeno: 29.07.2018. 10:39

Zadnja izmjena: 29.07.2018. 11:48

U tjednu od 11. do 18. srpnja 2018. godine na FOI-ju su, u organizaciji s Dječjim odjelom Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović“, održane tri radionice programiranja „Što početi s micro:bitom?“ za djecu.

Mnoge knjižnice i druge javne ustanove su u svoje programe uvele micro:bitove, a jedna od njih je i Gradska knjižnica „Metel Ožegović“ Varaždin. S obzirom na prethodnu uspješnu suradnju Fakulteta organizacije i informatike i Gradske knjižnice, ove su dvije ustanove ponovno pokrenule zajednički projekt. Ovoga se puta radi o radionicama „Što započeti s micro:bitom“ predviđenim za djecu uzrasta od 9 do 12 godina. Predviđena je organizacija jedne radionice, koja je održana 11. srpnja 2018. godine, no zbog velikog interesa održane su još dvije radionice te se razmišlja o dodatnim koje bi se održale na jesen.

Radionice je osmislio asistent dr. sc. Boris Tomaš koji je radeći na projektu Internet stvari – okvir interoperabilnosti financiranom od Hrvatske zaklade za znanost, pokrenuo nove projekte koji se tiču Interneta stvari, a održala ih je Ana Huđek, studentica diplomskog studija Sveučilišta Sjever.

- Već dugi niz godina uspješno surađujemo s Gradskom knjižnicom, ove su radionice jedan bitan nastavak dobre suradnje. Iznenađeni smo interesom roditelja i djece te ćemo pokušati pronaći održive modele kako bi se radionice i nastavile za sve građane grada Varaždina – istaknuo je dekan FOI-ja, prof. dr. sc. Neven Vrček

Komentari