Milan Pavličić: Ogorčen sam lažima iz NK Varaždina

Objavljeno: 07.02.2012. 14:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: nk-osijek.hr

Milan Pavličić u Varaždin stigao je u ljeto 2003. kao glavna zvijezda prijelaznog roka. Varteks ga je Dinamu oteo ispred nosa, no nije se baš naigrao u Varaždin, najzaslužnije za to su ozljede koje su ga kočile. Iz Varaždina otišao je 2006., a danas ga svi u NK Varaždinu proglašavaju "državnim neprijateljem" broj jedan...

Razlog tome su potraživanju koja Milan Pavličić ima spram varaždinskog prvoligaša. Naime, Pavličić se već sedam godina s varaždinskim prvoligašem nateže na Arbitražnom sudu, a sve presude su presuđene u njegovu korist.

Pošto je Pavličić imao 50 tisuća eura po sezone i 10 tisuća eura za premije što je u tri sezone koliko je Osječanin proveo u Varaždinu 180 tisuća eura, oduzme li se 12,5 tisuća kojih je Pavličiću isplaćeno po dolasku. NK Varaždin Pavličiću duguje 147,5 tisuća eura, plus 10 tisuća eura premije. Uz kamate taj se iznos penje na više od milijun i pol kuna.

- Sedam godina se već sudim i natežem, krajnje su nekorektni u izjavama. Svi su sve znali da se radi o priznatom dugu, čak mi je i Janžek nudio nagodbu da pristanem na 20 tisuća eura po sezone, ali nisam mogao- istaknuo je Pavličić koji kojem je isplaćena samo jedna rata od 12,5 tisuća eura po dolasku.

Tvrdi da nakon toga, nije dobio niti lipe od kluba u kojem je igrao.

- Ogorčen sam lažim i izmišljotinama koje pričaju Ivanković i Horvat, a Herjavec, koji radi samo kat iznad i Daraboš nisu stigli ni na jedno ročište Arbitražnog suda- rekao je Milan Pavličić.

Varaždinski prvoligaš slučaj je dao na KASA sud u Švicarskoj koji je viši od Arbitražnog suda. No, ne zna se kad bi KASA sud trebao donijeti odluku. Do tada NK Varaždin bi ne skine li Disciplinska komisija HNS-a suspenziju zbog dugovanja prema igračima, a ček 90 posto dugovanja odnosi se na Pavličića, mogao u stečaj.

- Ne bude li NK Varaždinu skinuta suspenzija, sazvat ću izvršni odbor i ozbiljno ćemo morati razmišljati o stečaju- istaknuo je predsjednik NK Varaždina Zlatko Horvat.

Komentari