Milanović: Za Habuša neću imati razumijevanja

Objavljeno: 14.11.2011. 13:10

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Šef SDP-a Zoran Milanović i kandidat "kukuriku koalicije" za premijera na predstojećim parlamentanim izborima komentirao je slučaj varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša i lakše prometne nesreće koju je Habuš skrivio u alkoholiziranom stanju.

Večernji list donosi da je Milanović istaknuo da on osobno za Habuševu pogrešku nema razumijevanja, ali da odluku o Habuševoj sudbini ipak prepušta kolegama iz HNS-a.

– Za Habušev postupak nemam razumijevanja ni opravdanja i neću ga imati ako budem predsjednik vlade. Ponavljam, takvo ponašanje neću tolerirati ni na kojoj razini i ni od koga, niti ću za to imati razumijevanja. To vrijedi za sve, a sada odluku prepuštam kolegama iz HNS-a – komentirao je Milanović za Večernji list.

Večernji donosi i da se predsjednik HNS-a Radimir Čačić složio s Milanovićem.

– Takvo se ponašanje ne može tolerirati, ovo je jedna nedopustiva greška koju si gradonačelnik jednog grada, i ne samo gradonačelnik, ne smije dopustiti. Ovog trenutka to tretiramo kao zadnji postupak, čovjek će odgovarati za prometni prekršaj. Ali ovdje nije stvar u prekršaju, nego u činjenici da u ovoj zemlji javna osoba ne može voziti automobil pod utjecajem alkohola. Svaku buduću takvu grešku sankcionirat će stranka – tvrdi Čačić za Večernji list te dodaje da neće tražiti da odstupi.

– Prometni prekršaj nešto je za što će odgovarati, a morat će politički odgovarati pred svojim građanima koji su ga birali, a i ja sam bio jedan od tih, te u sljedećih  godinu i osam mjeseci pokazati da je svjestan te pogreške – nastavio je Čačić te dodao da Habuš jest na listi HNS-a, ali da je ona dogovorena prije desetak dana odlukom Središnjeg odbora, piše Večernji.

Više pročitajte OVDJE


Komentari