Milijun kuna za projektnu dokumentaciju za čakovečki Centar znanja

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 06.04.2013. 16:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U četvrtak su u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) potpisani ugovori o sufinanciranju projektne dokumentacije za sedam projekata javne poslovne i turističke infrastrukture, potencijalno vrijednih 17,3 milijuna eura.

Među njima je i Centar znanja u Čakovcu, točnije njegova prva faza koja se odnosi na rekonstrukciju tri objekta površine 3237 m2 na području kompleksa bivše vojarne procijenjene vrijednosti investicije 3.5 milijuna eura.

Uz Branka Grčića, potpredsjednika Vlade i ministra regionalnoga razvoja i fondova EU, ugovor je u ime Međimurske županije kao investitora potpisao župan Međimurske županije Ivan Perhoč. Vrijednost ugovora iznosi 1.122.642,90 kuna, od čega će MRRFEU sufinancirati 85%.

Centar znanja naziv je projekta revitalizacije kompleksa bivše vojarne Nikola Zrinski u Čakovcu koji je započet prijenosom vlasništva nad prostorom s MORH-a na Međimursku županiju 2007. godine.

Riječ je o dugoročnom projektu kojim koordinira Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o., čiji je cilj na jednom mjestu okupiti različite institucije ključne za razvoj Međimurske županije i šire regije kako bi se u konačnici osigurali preduvjeti za jačanje konkurentnosti gospodarstva.

U okviru Programa za pripremu i provedbu razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz EU fondova u 2013. godini, do 15. travnja otvoren je javni poziv za dostavu projektnih ideja regionalnih razvojnih projekata.

Komentari